h

Marijnissen bij stakende postbodes

26 november 2010

Marijnissen bij stakende postbodes

Vandaag sprak Jan Marijnissen de poststakers toe voor het sorteercentrum van TNT. De SP was aanwezig om de postbodes steun te betuigen in hun strijd.

Na de grote manifestatie in Den Haag vorige week, hebben de postbodes deze week 2 dagen gestaakt. Hartstikke goed! Het is belachelijk hoe het beroep van postbode wordt uitgekleed tot krantenjongen. In 1850 werd besloten om iets te doen aan de versplintering van de postbezorging met haar slechte kwaliteit en onregelmatigheid. postbode De gedachte was toen dat het goed was om onze post nationaal te organiseren. Met het privatiseren, liberaliseren en vrijgeven van de postmarkt, worden we teruggeworpen naar de tijd van voor 1850. Dan noemt men de SP 'conservatief', wanneer we kwaliteit en regelmaat in de postbezorging, en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en behoud van banen voor de postbezorgers willen...

Gesteld wordt dat door e-mailverkeer er steeds minder post is, maar de commerciële bedrijven draaien volop en merken weinig van dat er minder brieven zouden zijn. Maar deze bedrijven zetten hun bezorgers op stukloon en betalen op deze manier vaak onder het minimumloon. Dat is schandalig, daar moet een einde aan komen! Het is de omgekeerde wereld als het antwoord hierop zou zijn om duizenden trouwe TNT’ers op straat te zetten!

spandoek Dit spandoek op een actiebijeenkomst spreekt voor zich.

Een postbode verwoordde het vandaag heel mooi: "De mensen die de postzegel plakken, hebben recht op kwaliteit! Hun brief mag niet in de struiken verdwijnen." En dat is natuurlijk ook zo. Die kwaliteit is met bedrijven als Sandd en Selektmail ver te zoeken. Daarnaast zijn de postbodes ook de oren en ogen van de wijk, ze hebben - naast post rondbrengen - ook een sociale functie! Ze kennen de wijk. Weten dat mevrouw Janssen altijd om 11.00 uur voor de deur op de post staat te wachten. Wat nu als mevrouw Janssen er niet staat? Red de postbode, dat is ook een kwestie van respect en beschaving!

Bekijk de actiewebsite van ‘Red de postbode’
16-11-2010: SP steekt stakende postbodes een hart onder de riem
16-10-2010: Zembla: 'Einde van de postbode'
10-09-2010: Red de postbode, nu het nog kan

U bent hier