h

Akkoord met directeuren Wel.kom maar tegen welke prijs?

6 november 2009

Akkoord met directeuren Wel.kom maar tegen welke prijs?

logo Wel.kom GL-wethouder Jan Lamers weet trots te vertellen dat er een regeling getroffen is met de ex-directeuren van Wel.kom. Prima zou ik zeggen, maar ik zou ook graag willen weten welke regeling dat dan is, daar werd wel heel snel overheen gepraat.

Hebben werknemers die ook getroffen zijn door het wanbeleid geen recht om te weten waar de heren mee naar huis gestuurd worden? Of is het bedrag zo hoog dat vermelding daarvan tot onrust leidt? Ik krijg dan een achterkamertjesgevoel en vind het vreemd dat er geen open kaart gespeeld word door de gemeente. Ik ben ervan overtuigd dat de heren zich niet met een fooi weg laten sturen, dus openheid van zaken graag!


Dit stuk stond vandaag als ingezonden brief in het Dagblad de Limburger. Petra ZegersPetra Zegers-Kempers schreef dit naar aanleiding van een artikel over een akkoord met de ex-directeuren van Wel.kom over hun ontslagvergoeding. De beide directeuren werden begin dit jaar ontslagen vanwege hun financiële beleid waardoor welzijnskoepel Wel.kom vorige maand door de gemeente Venlo met 1,1 miljoen euro gemeenschapsgeld moest worden gered van een faillissement. Dit terwijl de gemeenten Beesel en Roermond (waar Wel.kom ook actief is) geen cent wilden toestoppen. Roermond heeft inmiddels aangegeven zo snel mogelijk alle banden met Wel.kom te willen verbreken.

De SP stelde eerder al vragen over de financiële situatie bij Wel.kom maar is nog in afwachting van antwoorden hierop van het gemeentebestuur van Venlo.


Petra Zegers-Kempers is kandidaat-raadslid voor de SP, ze staat op plaats nummer 9 van onze kieslijst.


23-10-2009: SP vraagt opnieuw om duidelijkheid over ontslagvergoedingen Wel.kom
07-10-2009: Gemeente moet Wel.kom opslokken

U bent hier