h

SP feliciteert VVV met de titel

24 april 2009

SP feliciteert VVV met de titel

vvv-logo VVV is zojuist kampioen geworden van de Eerste Divisie en keert daarmee na een jaar weer terug op het hoogste voetbalpodium in Nederland. Ook dat is een compliment en een felicitatie waard en die heeft de SP dan ook overgebracht aan de club.

VVV is kampioen en dat is een feest waard. Komend seizoen volgen weer mooie wedstrijden aan de Kaldenkerkerberg in de Koel.
Met het kampioenschap zal de discussie rondom een nieuw stadion weer oplaaien. Zeker over de wedstrijden tegen de Nederlandse topclubs zal er weer gesproken worden over een te klein stadion.

Vrij snel na het binnenhalen van het kampioenschap kreeg de SP al een e-mail met deze vraag: "Is de SP nu voorstander van een nieuw VVV stadion in Blerick met subsidie door de gemeente Venlo?" Nee natuurlijk niet. Een gemeente moet geen bedrijven subsidiëren, die moeten hun eigen broek ophouden. En dat geldt ook voor VVV, weliswaar een club voor het volk maar vooral een club dat geleid wordt als een bedrijf, afhankelijk van sponsors.

De Koel

De SP ziet dat er een nieuw stadion of uitbreiding/ nieuwbouw van het stadion nodig is. De huidige locatie spreekt ons het meest aan, ook historisch gezien maar vooral omdat de infrastructuur daar al aanwezig is. De Koel wordt door vriend en vijand geroemd om haar sfeer en uitstraling. Zonde om het stadion daar weg te halen. Geldverkwisting om nieuwbouw uit de grond te stampen op een locatie die daarvoor niet goed toegerust is. Vele miljoenen zijn hiermee gemoeid dus laten we alsjeblieft een zorgvuldige afweging maken. Zeker als daar belastinggeld in zit! Die discussie zal de komende maanden z'n hoogtepunt nog wel beleven, zeker in de verkiezingscampagne.

Onderstaande e-mail is vanavond naar de voetbalclub gestuurd:


Beste VVV, geachte heer Berden, beste Hai,

Via deze e-mail willen we VVV en u als clubvoorzitter, van harte feliciteren met het vanavond behaalde kampioenschap in de Eerste Divisie. Een verdiende kroon op het werk dat jaren geleden is ingezet maar zeker nog niet het einde zal zijn.
Komend seizoen mag Nederland opnieuw genieten van een Venlose voetbalclub in de Eredivisie. De SP hoopt dat het verblijf op het hoogste podium dit maal langer mag duren dan een seizoen.

Voor nu en de komende dagen wensen we u, spelers, technische staf, verzorgers, supporters en eenieder die bij de club betrokken is een fantastisch feest toe! Geniet er van, het is verdiend!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Socialistische Partij (SP) Venlo,

Alexander Vervoort, Afdelingsvoorzitter SP Venlo


28-8-2008: Nieuw stadion zonder visie...
29-3-2008: Een rondje Kazerneterrein

U bent hier