h

Opnieuw oproep SP nodig om Essent van de uitverkoop te redden

8 april 2009

Opnieuw oproep SP nodig om Essent van de uitverkoop te redden

ze zijn nuts Vandaag heeft de SP opnieuw de PvdA opgeroepen op te houden met draaien en kleur te bekennen. Ook het CDA en de Lokale Democraten kregen zo'n oproep om vooral niet voor de verkoop van de Essent aandelen te stemmen.

Bij alle partijen die wij aanschreven troffen we aanknopingspunten aan in hun programma, eerdere beloften en zelfs in aangenomen moties van een partijcongres om deze oproep te doen.

Om te beginnen heeft de SP het CDA gewezen op de 'c' in haar naam
Want hoe christelijk is het om te kiezen voor het grote geld en de belangen van de bevolking te negeren? Leert de bijbel juist niet dat het opkomen voor het belang van gewone mensen een waardevolle christelijke daad moet zijn? Letterlijk hebben we aangegeven dat we niet hopen dat het in deze week rond (palm)pasen de SP moet zijn die de geldwolven verjaagt! Als het CDA ook maar op enige wijze serieus wil omgaan met haar christelijke uitgangspunten kan zij een publieke voorziening niet willen verkwanselen aan de graaiers op de private markt.

Ook de Lokale Democraten mochten zich verheugen op SP post
Onze analyse is dat de Lokale Democraten wel heel erg vaak meegaan met de VVD, zeg maar een 'VVD-light' versie. Maar deze lokale partij(en)* roepen ook dat zij juist zeer betrokken zijn bij de belangen van de burgers in onze gemeente. Maar al te vaak horen wij juist deze partij(en)* roepen dat de gevestigde landelijke partijen niet luisteren naar de belangen van de burgers. Juist hier kunnen de Lokale Democraten het verschil maken. ze zijn nuts Want nu uit verschillende peilingen blijkt dat driekwart van de bevolking tegen de verkoop van Essent is, kan het niet anders of de Lokale Democraten stemmen tegen de verkoop. Anders zijn ze niet anders dan de zittende partijen in de raad (GroenLinks uitgezonderd die wel uitgesproken tegen de verkoop van Essent is).

Als laatste moest er nog een brief naar de PvdA
Hadden we die al niet 23 maart een brief gezonden? Jawel, maar onze lokale PvdA 'vrienden' hadden even moeite om hun rol als volksvertegenwoordiger goed op te pakken. In een reactie op onze eerste brief gaf de partij te kennen "dat het allemaal niet zoveel uitmaakte wat Venlo zou beslissen". Alsof de mening van de Venlose burger er niet toe doet!
Dus moest er grover geschut aan te pas komen, de SP was op de hoogte van een motie van het laatste PvdA-congres waarin wordt opgeroepen “tot een gemeenschappelijke aanpak ten aanzien van de verkoop van Essent”. Aangezien van hoog tot laag diverse partijprominenten aangeven Essent niet te willen verkopen, kan de partij juist nu het verschil maken, ook lokaal! Als de PvdA overgaat tot stemmen voor verkoop van de aandelen Essent neemt zij haar rol als volksvertegenwoordiger niet serieus maar schoffeert ze ook haar eigen congres, achterban en kiezers.
Deze tweede brief was dus zeer noodzakelijk om de PvdA te wijzen op de belangen die er op het spel staan en hun rol als volksvertegenwoordiger!

De SP zal het natuurlijk niet laten bij brieven. We zullen aanwezig zijn en blijven om de doorgeslagen behoefte aan marktwerking tegen te gaan. Zowel parlementair als buiten parlementair!

grijp de graaiers Speel het 'Ze Zijn Nuts' spel ‘Grijp de Graaiers!’ om virtueel de bestuurders die onze energiebedrijven willen leegroven te stoppen.

*) De Lokale Democraten is een samenwerking van drie dorpspartijen. Vaak onduidelijk hoe de constructie nu in elkaar zit. De komende verkiezingen doen ze namelijk weer apart van elkaar mee...

Bekijk de actiewebsite en TEKEN DE PETITIE: www.zezijnnuts.nl
26-3-2009: Reacties GL en PvdA op oproep SP tegen verkoop Essent
23-3-2009: SP roept GroenLinks en PvdA op tegen de verkoop te stemmen van onze aandelen Essent

U bent hier