h

Venlo: "schijn een lichtje op mij"

13 februari 2009

Venlo: "schijn een lichtje op mij"

12-02-2009 Essent actie Venlo 4 Gisteren, koopavond in hartje Venlo en waterkoud, was de SP wederom op straat om aan de winkelende en passerende mensen te vertellen wat de mogelijke uitverkoop van Essent voor gevolgen heeft. De SP zette de actie kracht bij door naast onze actiekaart ook waxinelichtjes uit te delen. Dit kan immers mogelijk het enige licht zijn waarover we nog iets te beslissen hebben.

SP-afdelingsvoorzitter Alexander Vervoort: "Misschien kwam het door de kou of door de vastelaovesgekte maar echt heel druk was het niet in de binnenstad. Toch konden we binnen het uur opnieuw ruim 250 mensen verrassen met een lichtje en de actiekaart Ze Zijn Nuts." Bestuurslid Petra Zegers vult hem aan: "Veel mensen moeten we uitleggen wat er precies aan de hand is, velen denken ook dat Essent al verkocht is. Blijkbaar schort het aan goede voorlichting of duidelijke informatie. Als SP doen we dan met liefde wat we horen te doen; naar de mensen toe uitleggen hoe het er voor staat en of het licht nog kan blijven branden voor dezelfde prijs en voorwaarden."

12-02-2009 Essent actie Venlo 2

Een sympathisant reageerde teleurgesteld met de woorden "dat het allemaal niet meer tegen te houden valt". We konden hem uit zijn boze droom bevrijden met de gedachte dat er nog een besluit moet worden genomen door de aandeelhouders (gemeenten en provincies) en dat steeds meer gemeenten al hebben besloten hun aandelen niet te willen verkopen. Pas als alle aandeelhouders akkoord zijn, kan er van verkoop sprake zijn. De meneer was een stuk opgelucht en wenste ons alle succes toe.

12-02-2009 Essent actie Venlo 1

"Een beetje triest dat twee mensen dachten dat we van de Jehova's waren toen ik hen vroeg of ik ze een lichtje mocht aanbieden. Ik heb ze maar even verteld dat we van de SP zijn en actie voeren voor het behoud en zeggenschap van onze energievoorziening. Toen namen ze vol overtuiging de actieflyer en de waxinekaarsjes mee naar huis. Achteraf zagen we pas dat verderop in de winkelstraat verkopers bezig waren. Dat dat voor verwarring zorgt kan ik wel begrijpen.", aldus SP-bestuurslid Gonny Schreurs.

12-02-2009 Essent actie Venlo 3

In twee gevallen konden we mensen naroepen dat ze nog niet hoeven te gaan stemmen, de SP is ook buiten verkiezingstijd op straat aanwezig en onder de mensen. Enkele voorbijgangers zongen spontaan het lied "Schijn een lichtje op mij". Of het nu lag aan de voelbare carnavalssfeer of dat het een ingeving was door de SP-actie, zal voor altijd een raadsel blijven.

12-02-2009 Essent actie Venlo 4

De voorraad meegebrachte kaarsjes slonk in rap tempo waarmee deze ludieke actie meer dan geslaagd is. Het uitdelen van waxinelichtjes mag misschien vreemd overkomen maar met de verdere uitverkoop van ons publiek bezit zijn die lichtjes mogelijk het enige licht waarover we nog iets te zeggen hebben. Een duister vooruitzicht wat het waard maakt om voor actie te voeren!


ze zijn nuts De komende tijd blijft de SP Venlo regelmatig op straat aanwezig om duidelijk te maken dat energiebedrijven een te belangrijk onderdeel van de samenleving zijn om te verpatsen aan particuliere en buitenlandse aasgieren.

TEKEN DE PETITIE: www.zezijnnuts.nl
12-02-2009: Motie SP Limburg: referendum over verkoop Essent
30-01-2009: Pas op voor 'cashende' gedeputeerden (opinie Paulus Jansen, SP-Tweede Kamerlid energie)
30-01-2009: Essent actiekaarten uitdelen in Blerick
25-01-2009: Actiekaarten uitdelen in Tegelen

U bent hier