h

Gevaarlijke situatie rond station Venlo

12 februari 2009

Gevaarlijke situatie rond station Venlo

12-2-2009 fietsenzooi station Venlo 1 Afgelopen oktober pleitte de SP al met succes voor meer fietsenstallingen. Rondom het Venlose station is de weg opengebroken wat ook zorgt voor extra problemen en overlast door verkeerd gestalde fietsen. Deze problemen zijn weliswaar van tijdelijke aard maar toch behoorlijk storend en zelfs gevaarlijk.

Na eigen onderzoek afgelopen zomer, stelde de SP in oktober 2008 vragen aan het provinciebestuur en gemeentebestuur van Venlo. Al een dag later kondigde de gemeente Venlo aan dat ze het aantal fietsenstallingen bij het station in Venlo in het 1e kwartaal van 2009 bovengronds en ondergronds met 475 extra plaatsen gaat uitbreiden (in samenspraak met stationsbeheerder ProRail).

Door de wegwerkzaamheden is ook een stuk fietsenstalling opgeslokt. De ruimte om je fiets kwijt te kunnen werd beperkt maar het aantal te stallen fietsen niet wat zorgt dat nog erger dan voorheen fietsen kris-kras overal neergezet worden waardoor er lastige en onveilige situaties ontstaan.

12-2-2009 fietsenzooi station Venlo 1

Ook de bereikbaarheid van de perrons, bussen/taxi's en de voorzieningen bij het station zijn afgenomen. Voor mensen met een kinderwagen, rolstoel, rollator of visuele handicap is dit extra vervelend.

12-2-2009 fietsenzooi station Venlo 2

De SP is blij dat in de gemeenteraad de verzamelpartij Lokale Democraten dit ook zo ervaart en om maatregelen heeft gevraagd. Volgens de partij kunnen mensen met een beperking door de vele fietsen bijna niet bij de bussen komen en is ook het blindenpad niet meer te gebruiken omdat er fietsen op staan. Daarbij komt dat de poort aan de zijkant van het station in geval van nood niet meer bereikbaar is. Ook moeten er borden komen die duidelijk aangeven waar de fietsenrekken staan die gisteren door de spoorwegen zijn bijgeplaatst. De SP kan dit pleidooi van harte ondersteunen en hoopt op een snelle en goede oplossing.

12-2-2009 fietsenzooi station Venlo 3

In oktober 2008 was wethouder Beurskens het met de SP eens, hij zei toen: "Fietsen staan nu her en der verspreid op plaatsen waar ze niet voor bestemd zijn zoals op het grasveld en op de stoep. Het is nu een puinhoop, geen mooie uitstraling en ongemakkelijk. Die zaak moeten we aanpakken, wat op zich niet zo moeilijk is. Het komt allemaal goed.", aldus de wethouder. Daar houden we hem aan, met of zonder hulp van de gemeenteraad.


Update 18-02-2009: De gemeente geeft vandaag bekent dat het handhavend zal gaan optreden tegen buiten de fietsenstallingen neergezette fietsen en brommers. Eerst volgt er een periode van waarschuwen daarna worden fietsen verwijderd, die tegen betaling van 20 euro weer kunnen worden opgehaald. De NS heeft inmiddels 250 extra stallingsplaatsen geplaatst. Er zou nu voldoende ruimte moeten zijn bij het station.


18-02-2009: Omroep Venlo: "Geen fietsen buiten de stallingen station"
05-11-2008: Meer fietsenstallingen bij stations op initiatief SP
14-10-2008: Noodzaak duidelijk: wethouder grijpt in

U bent hier