h

Plotsklaps beleid plotsklaps gedeeltelijk teruggedraaid

24 november 2008

Plotsklaps beleid plotsklaps gedeeltelijk teruggedraaid

Begraafplaats Venlo achterhek Onlangs meldden de lokale media dat vanuit de gemeente besloten was om de begraafplaatsen van Venlo en Blerick in de toekomst gedurende de dag af te sluiten met uitzondering van de hoofdingang. Diverse mensen wezen de SP op het feit dat deze actie ten koste gaat van de nabestaanden die graven willen bezoeken. Na een (onbeantwoorde) oproep vanuit de SP, heeft de gemeente haar besluit alweer omgegooid.

Toen de gemeente besloot om de zij- en achteringangen voortaan geheel af te sluiten, moesten mensen die minder goed ter been zijn ineens een veel grotere afstand afleggen om bij de graven aan de achterzijde van het kerkhof te komen.
Reden voor de SP om maar eens een paar keer ter plaatse te gaan bekijken hoe de situatie er in de avond bij lag, en of er met name in Venlo sprake was van overlast.

Begraafplaats Venlo hoofdpoort Tot onze verbazing was de hoofdingang rond elf uur in de avond gewoon geopend. Het was alsof men een papieren deur in een kluis zet. De SP afdeling Venlo kon dan ook niet anders dan vaststellen dat hier onder het mom van overlast en dreigend vandalisme een bezuiniging dreigde te worden doorgevoerd. Genoeg reden om in actie te komen!

En wat blijkt, al na de eerste brief gericht aan wethouder Beurskens gaan de zij- en achteringang van de begraafplaats in Venlo tussen 08.00 en 16.00 uur weer open! Jammer genoeg wel alleen op werkdagen maar toch. Een succesvolle korte snelle interventie vanuit de SP Venlo.

Begraafplaats Venlo achterhek2.jpg

Toch zal de SP ook navraag doen bij de wethouder waarom de situatie ook in de weekenden en op feestdagen niet gewoon terug kan naar de vroegere openingstijden, ook aan de zij- en achteringangen? Het spreekt voor zich dat de SP in Venlo niet tevreden is tot dit bereikt is.


Wat best wel schandalig is, is dat een klachtenbrief van een mevrouw naar de gemeente Venlo en alle politieke partijen, alleen door de SP is opgepakt en beantwoord.
Vreemd is dat de gemeente na de oproep van de SP vrijwel meteen actie ondernam maar onze brief met die oproep nog steeds niet beantwoord is, zelfs geen ontvangstbevestiging. Nu zijn we dat helaas wel gewend van deze gemeente...

In ieder geval is onze oproep "Als ingangen binnen vijf dagen op slot kunnen dan kunnen ze ook binnen vijf dagen weer open.", erg goed opgepikt en best snel uitgevoerd. Waarvoor dank mede namens alle bezoekers.


8-11-2008: Begraafplaats Venlo verworden tot kluis met papieren deur?

U bent hier