h

Bewoners in Belfeld spreken zich uit

24 oktober 2008

Bewoners in Belfeld spreken zich uit

24-10-2008 Belfeld met Jan de Wit3Vanmiddag ging een delegatie van de SP Venlo samen met Kamerlid Jan de Wit op stap in een gedeelte van Belfeld om onze ZO-krant persoonlijk aan de mensen te overhandigen, een gesprek aanknopen en bij sommigen een enquête te afnemen. Voor deze koopkrachtenquête te was het een mooie steekproef die duidelijk aan geeft waar de schoen wringt.

Men was overwegend blij verrast dat we als SP langs de deuren gingen. Op 1 adres op de Prins Hendrikstraat na dan, waar men bezig was een wietplantage te ontruimen... Alle andere reacties waren heel positief, ook in de gesprekken die we voerden.

24-10-2008 Belfeld met Jan de Wit4 SP'ers aan de deur, onderweg, en zelfs tijdens het lopen een enquête invullen op de Prins Bernhardlaan.

De ZO-krant wilde iedereen wel lezen. Niet iedereen had tijd of zin om mee te doen aan onze koopkrachtenquête, die momenteel in heel Nederland wordt uitgevoerd door de SP. Alhoewel we met 72 ingevulde enquêtes mogen spreken van een mooie steekproef. De resultaten:

1. Bent u er de afgelopen jaren op vooruit gegaan?
Ja 18%
Nee 76%
Geen verschil 6%

2. Wat vindt u van de oproep tot loonmatiging van dit kabinet?
Terecht 8%
Onterecht 75%
Geen mening 17%

3. Vindt u dat het kabinet voldoende doet voor de koopkracht van de mensen met lage en midden inkomens?
Ja 10%
Nee 83%
Geen mening 7%

4. Vindt u dat dit kabinet voldoende doet om de verrijking aan de top aan te pakken?
Ja 8%
Nee 78%
Geen mening 14%

5. Vindt u dat de inkomensverschillen:
Kleiner moeten worden 82%
Gelijk moeten blijven 18%
Groter moeten worden 0%


We hebben maar een paar mensen gesproken die aangaven dat ze er op vooruit zijn gegaan de afgelopen jaren.
Jan de WItJan de Wit: "Heel veel mensen waren erg fel op de bonussen en (zelf)verrijking aan de top van het bedrijfsleven. Dit roept zware irritatie op en men heeft weinig vertrouwen dat dit kabinet hier wat aan gaat doen. De mensen prikken feilloos door de mooie woorden en gebaren heen van bijvoorbeeld minister Wouter Bos (PvdA)."

24-10-2008 Belfeld met Jan de Wit6 Tweede Kamerlid Jan de Wit is diep in gesprek.

De Belfeldse mensen geloven ook niet dat de inkomensverschillen veel kleiner gaan worden; er wordt onvoldoende gedaan om dit te bewerkstelligen, eerder zal het omgekeerde verder doorzetten: de rijken worden rijker en de armen blijven arm.

24-10-2008 Belfeld met Jan de Wit5

Een overgrote meerderheid van de ondervraagden geeft aan dat men het zittende kabinet van CDA, PvdA en CU wantrouwt en men niet gelooft in verbeteringen voor de werkende en niet-werkende mensen.

24-10-2008 Belfeld met Jan de Wit1

Er kwam naar voren dat er over de buurt weinig te klagen is, op enkele reacties na betreffende groenonderhoud, het wegtrekken van de Rabobank wat voor veel ouderen een doorn in het oog is, en over bestrating en slecht liggende stoeptegels op de Kerkstraat. Nadat die straat eerder dit jaar werd opengebroken vanwege nieuwe kabels, werd ze niet al te best weer dicht gemaakt waardoor vooral ouderen hinder ondervinden. Door de nieuwe asfaltlaag zijn er "natuurlijke" drempels ontstaan die voor scootmobielen een extra lastig obstakel vormen. "Enkele ouderen zijn hierdoor uit hun mobiel gevallen, en ook vloog bij enkelen de boodschappen uit de tas", zo vertelde ons een buurtbewoner. Een zaak voor de gemeente om dit alsnog in orde te maken.

24-10-2008 Belfeld met Jan de Wit2

Binnenkort gaan we onder meer in Blerick de enquête afnemen onder het winkelende publiek.


Bij alle bezoeken en gesprekken merken we dat de mensen het fijn vinden dat er een politieke partij is die serieus naar de mensen toe gaat, naar hen luistert en er iets mee doet. Zelfs mensen die normaal CDA en GroenLinks kiezen waren erg blij dat de SP naar hun mening vroeg. Waarom? Omdat ze door hun eigen partijen niet gehoord worden, men er zaken niet kwijt kan en/of niet serieus genomen wordt.


    (Excuses voor de mindere kwaliteit van de foto's)

ZO "Voor een beter Nederland, 3e editie" najaar 2008
Download de complete ZO (PDF, 2.5 MB)
Buurtonderzoek SP
23-10-2008: Kamerlid Jan de Wit gaat met de ZO-krant in Belfeld bij de mensen langs voor een gesprek
31-7-2008: SP maakt zich zorgen om voorzieningen

U bent hier