h

SP houdt enquête onder buurt Bondsgebouw

20 februari 2008

SP houdt enquête onder buurt Bondsgebouw

bondsgebouwDe SP in Venlo maakt bezwaar tegen de sloopvergunning voor het Bondsgebouw. Aan buurtbewoners wordt vandaag een informatiebrief en enquêteformulier bezorgd, dat de partij donderdagavond weer ophaalt. Op deze manier wil de SP de buurt inlichten over de sloopplannen en peilen welke status het gebouw in de buurt heeft met de oproep om het bezwaar te ondersteunen.

In de informatiebrief staat achtergrondinformatie over de afgegeven sloopvergunning voor het Bondsgebouw, de in de ogen van de SP onjuiste motivatie hiervoor, vier alternatieve voorstellen voor de toekomst van het gebouw die de partij in december al deed in de raadscommissie Woonomgeving, en informatie over de door de SP in november ingediende aanvraag voor een gemeentelijke monumentenstatus voor het gebouw.

Het enquêteformulier bestaat uit drie vragen aan de buurtbewoners:
1. Of men het eens is met de afgegeven sloopvergunning?
2. Of het Bondsgebouw de status van monument verdient?
3. Wat er volgens de omwonenden met het gebouw moet gebeuren?

Daarnaast kunnen mensen bezwaar aantekenen tegen de sloop, en aangeven of ze het pleidooi van de SP ondersteunen voor een monumentenstatus en behoud van het gebouw.

Zowel de infobrief als de vragenlijst worden vandaag verspreid in de omgeving van de Herungerstraat in Venlo, waaraan het Bondsgebouw ligt. SP-leden komen donderdagavond de ingevulde enquêtes weer bij de mensen ophalen.
De uitslag van het buurtonderzoek wordt meegenomen in het bezwaarschrift dat de partij indient bij de gemeente Venlo om de sloop van het sociaal-historische Bondsgebouw te voorkomen.

Via deze links kunt u de informatiebrief en het enquêteformulier downloaden. De vragenlijst kunt u hiermee ook online invullen en via email insturen.

Bericht 12-12-2007: SP Venlo: jongerenhuisvesting Bondsgebouw realistische optie
Bericht 05-11-2007: SP vraagt om monumentenstatus Bondsgebouw

U bent hier