h

ROOD voert actie tegen fusie Nuon en Essent

1 maart 2007

ROOD voert actie tegen fusie Nuon en Essent

050421essent_stopdegeldstroom2.jpgAfzonderlijk staan ze al bekend als niet klantvriendelijk en weinig servicegericht. Nu willen Nuon en Essent ook nog eens fuseren. Slechte zaak voor de klanten, het personeel, het publiek belang en het milieu. Niet alleen vanuit de Provinciale Staten maar ook op straat laten we zien dat de SP zich hier tegen verzetten. Daarom heeft de SP een actiefolder gemaakt, die ROOD-leden onder meer vanmorgen op station Venlo, aan Essent- en Nuon klanten uitdeelden.

Hoe vaak hoorden we de Overheid en Provincies al zeggen dat ze niets kunnen doen aan de topsalarissen en torenhoge bonussen bij de energiebedrijven? Provincies kunnen wél wat doen aan topinkomens bij Nuon en Essent, want de Provincies zijn aandeelhouders van de energiebedrijven Nuon en Essent. De nieuwe Provinciale Staten kunnen een einde maken aan de overdreven topinkomens bij deze bedrijven.

SP-Kamerlid Ronald van Raak schreef hier een duidelijk stukje over: zie beneden voor een link naar het artikel.

De uitgedeelde actiefolder kunt u hier downloaden.

Opinie artikel door SP-Kamerlid Ronald van Raak, 24-02-2007

ROOD jongerengroep van start.

Opinie artikel 'Essent gebruikt burger als melkkoe' door SP-Europafractie, 06-03-2004

SP’ers in actie bij aandeelhoudersvergadering Essent

U bent hier