h

SP niet welkom op Mooi 50+ beurs

9 september 2006

SP niet welkom op Mooi 50+ beurs

Vrij op Reis voor Grijs!
Zaterdag 9 september waren enkele leden van de SP afdeling Venlo aanwezig bij het tijdelijke beurspaviljoen aan de Professor Gelissensingel in Venlo om daar tijdens de Mooi 50+ beurs gratis openbaar vervoer voor ouderen te bepleiten. De partij deed dit door pamfletten uit te delen aan passanten. De organisatie van de beurs was hier echter niet van gediend en maande de partij het terrein te verlaten.

SP-voorzitter Alex Vervoort bij Mooi 50+ beurs

Hierop besloten de SP’ers het werkterrein te verschuiven naar de ingang aan de Molensingel. De beursorganisatie bleek echter niet tevreden en dreigde de politie in te schakelen. De SP gaf geen gehoor aan het dreigement, daar de partij meende dat ze beperkt werd in het vrije recht van meningsuitting. Hierop werd terstond de politie ingeschakeld, die niet veel later arriveerde.
Beursorganisator en SP samen met politie

Na een korte woordenwisseling en enkele telefoontjes bleek al snel dat de partij gelijk had. De SP bevond zich bovendien op de openbare weg en had hiermee gehoor gegeven aan het verzoek het terrein te verlaten. Wel werden voor alle zekerheid de persoonsgegevens genoteerd, waarna de politie weer vertrok.
Politie vraagt actievoerders om persoonsgegevens

De SP Venlo betreurt het voorval en vindt het jammer dat de beursorganisatie het niet toestaat aan partijen om hun ideeën voor ouderen tijdens het beursweekend kenbaar te maken. Het kabinet spreekt van zelfredzaamheid van de oudere mens en medeparticipatie met de maatschappij. De SP weet dat veel ouderen geen gebruik maken van het openbaar vervoer omdat de prijzen zozeer zijn gestegen dat het voor ouderen met een smalle beurs niet meer is op te brengen. Tevens is de toegankelijkheid van bussen en treinen onvoldoende. De ouderen blijven dus thuis en komen daardoor in een isolement terecht. De SP wil een lans breken voor deze doelgroep en voert daarom landelijk actie voor het gratis openbaar vervoer voor ouderen.

Afdelingsvoorzitter Alex Vervoort: RESPECT VOOR OUDEREN NU!!!
“We zijn geschrokken van de buitenproportionele reactie van de beursorganisatie. Er kwamen zelfs bezoekers terug om nieuwe pamfletten te halen, omdat hen de folders uit handen werd gegrist bij de entree. We vragen slechts aandacht voor de doelgroep waar deze organisatie zich notabene ook aan wil verbinden en hebben ons keurig aan de regels gehouden. De organisatie maakt zich hiermee erg ongeloofwaardig.”

SP-actie 'Grijs op Reis' tijdens Najaarsmarkt in Belfeld
Ouderenplatform SP

U bent hier