h

Opgehaalde wensen aanbieden aan zorgpersoneel VieCuri

15 februari 2024

Opgehaalde wensen aanbieden aan zorgpersoneel VieCuri

Foto: SP-Venlo
Eind december hebben we wensen van mensen in Tegelen verzameld voor zorgmedewerkers. Dit initiatief hebben we gezamenlijk uitgevoerd met diverse lokale afdelingen, de Statenfractie en onze nieuwe partijleider, Jimmy Dijk. De positieve reacties hebben ons aangenaam verrast, gisteren gingen we deze wensen overhandigen aan degenen voor wie ze bedoeld zijn: de zorgmedewerkers van Medisch Centrum VieCuri in Venlo, natuurlijk vergezeld van een smakelijke en gezonde SP-snack.

 

In december werd bekend dat het VieCuri ziekenhuis de komende jaren 12 miljoen euro moeten gaan bezuinigen. Medewerkers en patiënten zitten in onzekerheid.
Daarom gingen we vlak voor kerst de straat op in Tegelen, om steun te vragen voor zorgverleners van de VieCuri ziekenhuizen. Onze solidariteitsactie zorgde voor een kerstboom met honderd hartverwarmende kerstboodschappen voor het personeel van VieCuri.

 

Foto: Joshua Versijde / SP

 

De opgehaalde wensen wilden we graag aanbieden aan het ziekenhuispersoneel maar dat werd ons bemoeilijkt. Want de ondernemingsraad wilde de wensen niet in ontvangst nemen (zie onderaan meer daarover), en vervolgens konden we onder begeleiding van enkele bewakers de wensen aanbieden bij de spoedeisende hulp (SEH). Er mochten onder geen beding geen foto’s of video gemaakt worden.

Buiten een foto van wat we aanboden, zijn er daarom helaas geen foto's van het aanbieden zelf.

Gisteren, op Valentijnsdag, was het dan zover. We zochten een rustig moment voor het aanbieden, alhoewel het op de SEH zelden echt rustig is. Typerend dat tijdens het aanbieden de politie met een noodgeval binnenkwam. Toch konden we met twee verpleegkundigen praten en aan hen de wensen meegeven.

 

Foto: SP-Venlo

 

De verpleegkundigen gaven aan dat ze blij waren met de vele hartverwarmende wensen en die zeker met hun collega’s gingen delen. Ook vertelden ze dat ze het zwaar hebben, hoge werkdruk zeker nu er veel zieke collega’s zijn. Dat moet veranderen.

 

De SP gunt iedereen de beste zorg. Dat je zorg nodig hebt is al erg genoeg. De hartverwarmende wensen die mensen voor het ziekenhuispersoneel hebben zijn duidelijk: Geen verdere afbraak van de zorg maar juist investeren in meer zorgcollega's.

 

Wij zijn blij dat we juist vandaag – op de dag van de liefde – aan de zorgmedewerkers deze wensen mochten overhandigen.
De SP gaat voor een zorg die er voor de mensen is, niet voor de zorgverzekeraars. De zorg moet weer in handen komen van de mensen waar het om draait; de zorgverleners en patiënten.

 

Foto: Jorge Wolters Gregório

 


Aanvankelijk wilden we de wensen van de mensen aanbieden aan de vertegenwoordiging van het personeel, de OR. Maar deze ondernemingsraad wilde dit niet. Per mail stelde ze die middag: “Het in ontvangst nemen van presentjes voor onze medewerkers (…), vinden we niet bij de rol van de OR passen”. Waarop ze aangeven ons “aanbod dan ook vriendelijk afslaan”, en ons verzoeken om hen “niet meer te benaderen”.

Jammer, flauw maar ook vreemd aangezien de OR met deze wensen kan aantonen bij het ziekenhuisbestuur hoe de mensen op straat denken over de financiële situatie, en pal achter het zorgpersoneel staan. Je zou denken dat dit in het belang is van de vertegenwoordiging van dat personeel.


 
Bekijk ook:

 

U bent hier