h

Geen bezuinigingen op de zorg

5 januari 2024

Geen bezuinigingen op de zorg

Volgend jaar wordt er bijna 200 miljoen euro bezuinigd op onze ouderen, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Deze bezuinigingen moeten van tafel! Eind december riep de SP zorgverleners op om hun ervaringen te delen én om naar een bijeenkomst te komen. Al honderden medewerkers in de zorg hebben hun ervaringen met ons gedeeld. Deel ook jouw ervaringen en verspreid onze oproep onder zorgmedewerkers.

 

De verkiezingen zijn net geweest en partijen onderhandelen over een nieuw kabinet. Dat kan even duren. Ondertussen gaan vanaf dit jaar bijna 200 miljoen euro aan bezuinigingen op onze ouderen, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg gewoon door! Terwijl er aan de onderhandelingstafel door PVV, VVD, NSC en BBB zal worden gesproken of er nóg meer bezuinigd wordt op de zorg. De plannen liggen al klaar. Welke keuzes gaan zij maken?

 

De bezettingsnorm waar hard voor is gestreden (2 zorgmedewerkers op 8 mensen) dreigt weer afgeschaft te worden. Dit mag niet gebeuren! De wachtlijsten en de werkdruk in de zorg zijn al veel te lang en veel te hoog.

 

Werk je in de de GGZ, GHZ, ouderenzorg? Klik hier voor het onlineformulier, deel je ervaringen en plaats jouw oproep.

 

In januari wordt de rijksbegroting voor de zorg voor het komende jaar besproken, en dus hoeveel geld er naar de zorg gaat. En er wordt nú onderhandeld over onze zorg voor de komende jaren. Help daarom mee en laat jouw ervaring en oproep achter!
 

U bent hier