h

Traditiegetrouw SoePexpress bij wandeltocht Venloop

25 maart 2023

Traditiegetrouw SoePexpress bij wandeltocht Venloop

Foto: SP-Venlo
Zoals elk jaar verzorgden we de wandelaars van een heerlijk kopje soep. Ook dit jaar stonden we weer in het centrum van Velden met onze opvallende soepkar. Het is haast een traditie en misschien maar goed ook, dat we elk jaar weer van de partij zijn, want de lopers rekenen op ons.

 

 

De SP deelde vandaag, net als voorgaande jaren ook nu weer warme overheerlijke tomatensoep uit bij de Venloop-wandeltocht. Want bij het sfeerpunt in Velden (waar de wandeltochten van de 25 km, 30 km en 40 km bijeen komen) werd onze soepkar ‘SoePexpress’ druk bezocht.

 

Leermoment van vorig jaar was om meer soep in te slaan (want in 2022 was tegen de verwachting in vlak na de middag helaas alle tomatensoep al op) en dat is gelukt. Alle lopers konden van soep worden voorzien, zelfs de laatste wandelaar die passeerde had soep van ons kunnen krijgen.

 

Foto: SP-Venlo

 

Echter was het weer vandaag een grote spelbreker. Want door de harde wind was het wel erg moeilijk om de soep warm te maken en voldoende daarvan uit te kunnen delen. Ondanks dat we rondom de soepkar winddicht maakten, waaiden de gaspitten vaak uit waardoor de soep langzamer op temperatuur kwam.

Spijtig dat we daardoor wandelaars moesten teleurstellen dat hun vertrouwde of gehoopte koppie soep nog even op zich liet wachten.
Net zo’n domper voor de wandelaars (en onze SoeP’ers) was de flinke regen later op de middag.

 

Foto: SP-Venlo

 

Maar ondanks alles, en vooral die stevige wind, hebben we toch een dikke 100 liter soep uit kunnen delen en daarmee menig wandelaar van een beker warme nieuwe energie mogen voorzien, richting de laatste 7 kilometers naar de finish.

 

Daarbij moeten we vooral Gerard en Marc bedanken voor het regelen van de soepkar. Zonder hun inzet kon de SoePExpress niet in Velden zijn. Jullie zijn helden!

 

Deze SP-actie is steevast de leukste van het jaar. Het is sinds 2014 een jaarlijkse traditie die zeer gewaardeerd wordt door de wandelaars. Velen vertellen ons dat ze er naar uitkijken onderweg, dat ze er hun pauze op afstemmen.

Of zoals iemand ons toevertrouwde: “Er was er eentje die vlak voor Velden pauze wilde nemen, die we vertelden dat hij verderop soep kon krijgen van de SP, dus liep die toch nog even door”. Zulke anekdotes zijn leuk om te horen.

 

Foto: SP-Venlo

 

Als er niks geks gebeurt dan staat ook volgend jaar weer de SP met de SoePexpress bij dit sfeerpunt in Velden. Stem er je ‘Venloop-soep-moment’ gerust weer op af.

 

U bent hier