h

Onze Laila benoemd tot Statenlid

29 maart 2023

Onze Laila benoemd tot Statenlid

Foto: SP-Limburg
Vandaag zijn de nieuwe leden van Provinciale Staten begonnen aan hun werk voor Limburg. geïnstalleerd. Naast de ervaren SP-lijsttrekker Jorge en nieuw lid Cynthia, is ook ‘onze’ Laila uit Venlo-Zuid vanaf vandaag onderdeel van het Limburgs Parlement.

 

In Maastricht zijn vanmiddag Jorge Wolters Gregório, Cynthia Smeets en Laila Kuiper geïnstalleerd als kersverse Statenleden voor onze Provincie Limburg. Zij gaan de komende 4 jaar hard aan de slag voor Limburg en de Limburgers.

 

De SP neemt ook deel aan de onderhandelingen om te komen tot een coalitie die Limburg gaat besturen. De bal daarvoor ligt bij de grote winnaar BBB (boerenbeweging) en de formateur, die nu de mogelijkheden aan het verkennen zijn.

Met ons verkiezingsprogramma lieten we zien barstensvol plannen te zitten. Tijdens de campagne kwamen we met een energiemanifest.
Net zo hebben we concrete ideeën om bijvoorbeeld woningbouw, openbaar vervoer, de sociale agenda en de zorg te verbeteren.

 

Laila Kuiper: “Of de SP mag meebesturen is afwachten, we zullen stevig onderhandelen om daadwerkelijk te zorgen dat het anders wordt. Onze inzet tijdens de campagne was niet voor niets: Omdat het anders kan en anders moet, Limburg is van ons.”

 

Laila Kuiper stond op plek 3 van de SP-lijst in Limburg tijdens de afgelopen verkiezingen. Hartstikke mooi dat zij direct gekozen is en samen met Jorge en Cynthia voor ons allen het SP-geluid ten gehore gaat brengen in Maastricht. Van harte proficiat en heel veel succes!

 

Laila Kuiper: “Wij zijn er klaar voor. We zullen strijden voor een Limburg dat er voor de werkende klasse is. We zitten vol met goede ideeën, een flinke dosis nieuwsgierigheid en altijd het geluid van de Limburger in ons achterhoofd.”

 

Foto: SP-Limburg

 

Gisteren werd afscheid genomen van de leden van Provinciale Staten die na de verkiezingen niet zullen terugkomen. Voor de SP zijn dat Yolanda Claessens, Marc van Caldenberg en René van der Valk. Ook wij danken hen hartelijk bedankt voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren en wat ze voor onze samenleving hebben bereikt.

 

U bent hier