h

Meldpunt: Ouderenzorg verdient beter

8 september 2022

Meldpunt: Ouderenzorg verdient beter

De zorg staat door de hoge werkdruk vaak onder druk. Het kabinet Rutte 4 gaat nog eens 400 miljoen euro op de verpleeghuiszorg bezuinigen. Wij denken dat onze ouderen geen bezuinigingen maar juist investeringen verdienen. Daarom zijn wij dit meldpunt gestart. Mensen die werken, wonen, of familie of bekenden hebben die wonen in een verpleeghuis mogen melden. Binnen enkele dagen waren er al bijna 2000 meldingen! Help je mee het meldpunt verder te delen?

 

Onze ouderen verdienen de beste zorg. Elke dag werken zorgmedewerkers in verpleeghuizen en in de thuiszorg keihard om goede zorg te verlenen. Zij doen het werk met hun hart. Maar de zorg komt door de hoge werkdruk vaak in de knel. Overal lezen we nu berichten dat familieleden mee moeten helpen in de zorg, omdat het anders niet gaat.

 

Terwijl de tekorten aan personeel oplopen, doet het kabinet precies het tegenovergestelde van wat nodig is: zij gaan nog eens 400 miljoen euro op de verpleeghuiszorg bezuinigen! Het kabinet stelt dat het werk wel met nog minder zorgmedewerkers gedaan kan worden.

De personele bezettingsnorm, die regelde dat er voor acht verpleeghuisbewoners twee zorgverleners moeten zijn, wordt losgelaten. Dat betekent minder douchen, minder zorg en minder aandacht voor de bewoners. Terwijl iedereen die weleens in een verpleeghuis komt weet hoe belangrijk het werk daar is.

 

SP voor goede zorg

De SP vindt dat onze ouderen en zorgmedewerkers geen bezuinigingen maar juist investeringen verdienen. Er zijn juist meer in plaats van minder collega's in de zorg nodig!
Daarom starten we een meldpunt. Voor Prinsjesdag, als het kabinet met de plannen voor het komend jaar komt, presenteren we de resultaten. We moeten duidelijk maken wat er nodig is voor goede zorg.
 

Daarom vragen we uw hulp. Werkt u in de verpleeghuiszorg of heeft u familie of bekenden in een verpleeghuis wonen? Doe mee en deel uw ervaring bij ons meldpunt.

 

IK WERK IN EEN VERPLEEGHUIS  

 

IK BEN FAMILIELID OF BEKENDE VAN IEMAND DIE IN EEN VERPLEEGHUIS WOONT  

 

Ik woon in een verpleeghuis

 

Hartelijk dank voor het delen van uw ervaringen.

 

Binnen 3 dagen 2000 meldingen uit verpleeghuizen

‘Ik rijd soms huilend naar huis als ik gewerkt heb. Aan de ene kant door de eenzaamheid die je ziet bij cliënten, en je geen tijd hebt hier iets aan te doen. Aan de andere kant omdat je naar huis gaat en je weet dat de collega die na je start ook weer zo’n dienst moet draaien.’
Dit is slechts één van de 2000 meldingen die binnen zijn gekomen op ons meldpunt verpleeghuizen. Partijleider Lilian Marijnissen vertelde erover bij EenVandaag. Bekijk hier de hele uitzending. Fijn als je wilt helpen om het meldpunt verder te verspreiden, bijvoorbeeld via je eigen sociale media.

 
Bekijk ook:

 

U bent hier