h

Voor een goed pensioen en meer koopkracht

1 mei 2022

Voor een goed pensioen en meer koopkracht

Foto: SP
Onze pensioenen worden onzekerder door de verslechtering van de pensioenwet. De Wet Toekomst Pensioenen (WTP), wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt. Deze wet maakt onze pensioenen individueler en onzekerder, bovendien worden de onzinnige rekenregels die nu indexatie tegenhouden niet aangepakt.

 

Pensioenen gaan nog meer meebewegen met de financiële markten en verzekeraars zien hun kans schoon om meer geld te gaan verdienen aan pensioenen. Als verzekeraars steeds meer overnemen zullen we in de toekomst geen grip en zeggenschap meer hebben op ons pensioen.

Bovendien blijft de AOW-leeftijd stijgen, is er geen regeling om op tijd te stoppen en gaan er miljarden(bonussen) van pensioengeld naar financiële instellingen en consultants. Dit raakt jongeren en ouderen keihard.

Kortom: tijd voor verzet!

Kom naar de pensioen informatie- en actiebijeenkomsten door heel het land. Hier spreken we met elkaar, met pensioenexperts, activisten en SP Tweede Kamerlid Bart van Kent over de afbraak van ons pensioenstelsel en hoe we dit samen kunnen stoppen. Bekijk hier ons standpunt over AOW en pensioen.

 

Vrijdag 10 juni is in onze provincie, in Heerlen, een bijeenkomst gepland. In het kort:

  • Pensioenbijeenkomst in Heerlen
  • Vrijdag 10 juni, start 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.
  • Het Corneliushuis: Groeet Genhei 14, 6413 GN Heerlen
  • Je kunt je aanmelden via e-mail.

 

Mocht dat niet lukken dan worden er nog enkele bijeenkomsten door het land georganiseerd. Meld je aan voor een van de andere bijeenkomsten:

U bent hier