h

Werk en toch geldzorgen? (GEANNULEERD)

3 februari 2022

Werk en toch geldzorgen? (GEANNULEERD)

Op vrijdag 18 februari organiseren we een avond over werk en inkomen. Een ervaringsdesundige vertelt over de ervaringen van bijstand naar werk. Onze wethouder Alexander Vervoort en Kamerlid Bart van Kent vertellen over de uitdagingen in de wetgeving waar zij tegenaan lopen, en wat gemeente, provincie en Rijk daaraan kunnen doen.

 

Update 18 februari 2022: Vanwege de storm hebben we, vanwege ieders veiligheid, besloten om de themabijeenkomst te verplaatsen (zie het extra nieuwsbericht hier daarover). Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Hierover volgt spoedig nadere informatie.

 

De SP-Venlo en onze Statenfractie organiseren deze thema-avond als onderdeel van de ‘SP Limburg Tour’. De Statenfractie wil de binding met de afdelingen graag versterken door maandelijks een themabijeenkomst te organiseren bij een van de SP-afdelingen in Limburg rondom een actueel thema met daarbij een externe spreker. 

We kijken inmiddels terug op 3 geslaagde digitale bijeenkomsten over Energiearmoede met Renske Leijten, Wonen met Sandra Beckerman en Klimaat met Renske Leijten.
We zijn blij dat we de vierde Themabijeenkomst met als titel 'Werken en toch geldzorgen?', met Kamerlid Bart van Kent en wethouder Alexander Vervoort als sprekers, fysiek kunnen houden in 't Roadhoes in Blerick.

 

Tijdens een interview wordt iemand bevraagd naar de
ervaringen en problemen van het vanuit de bijstand naar werk gaan.

Alexander Vervoort vertelt over de Venlose situatie en hoe die beter kan. Bart van Kent zal vertellen hoe in de Tweede Kamer over dit thema gediscussieerd wordt maar ook hoe Haagse oplossingen voor nieuwe problemen zorgen.

Ook vanuit de Statenfractie zal vertelt worden wat de provincie kan en moet doen (maar niet doet) om mensen een betere inkomenspositie te geven.

En uiteraard is er alle ruimte voor vragen en discussie.

 

De info op een rijtje:
  • Wanneer: Vrijdag 18 februari 2022
  • Tijd: Van 19:30 tot 21:00 uur
  • Waar: 't Raodhoes, Antoniusplein 2, 5921 GV Blerick
  • Toegang: Gratis en openbaar, voor leden en niet-leden. Entree en zaal zijn rolstoelvriendelijk.
  • Parkeren: (gratis) kan op het Laurentiusplein en Antoniuslaan (kerk).  
  • Aanmelden: Vanwege beperkte zitplaatsen graag aanmelden zodat je plaats gereserveerd is. Stuur een e-mail met naam en aantal deelnemers.
 
We houden ons aan de geldende Corona maatregelen d.w.z. dat we 1,5 meter in acht houden en een QR-code nodig is.
 

We hopen op een grote opkomst. Graag tot ziens tijdens deze boeiende avond.

 

Vrijdagavond 15 april is de vijfde en laatste themabijeenkomst, over klimaatarmoede met Renske Leijten. Meer informatie daarover volgt spoedig.

 

U bent hier