h

Succesvolle actie 'Harten voor de zorg'

28 augustus 2021

Succesvolle actie 'Harten voor de zorg'

Foto: SP
Vandaag hielden we bij de speeltuin aan de Tollenstraat in Blerick een actie voor het personeel in de zorg. Dit deden we om aandacht te vragen voor de situatie van zorgverleners, die maar niet verbeterd wordt. Het kabinet kan een eerlijke beloning voor zorgmedewerkers regelen. Maar ondanks acties, applaus en aangenomen moties weigert het demissionaire kabinet nog steeds. Dus er moet een tandje bij!

 

Bij speeltuin 'Ôs Blie Riëk' in Blerick werd een rommelmarkt gehouden, waar de SP ook mocht staan met haar actie. Naast spelende kinderen en de verkoop van gebruikte spullen stonden we met onze herkenbare rode tent voor de zorgactie. Iedereen kon hiervoor papieren hartjes invullen.

Met deze ‘Harten voor de Zorg’ dragen we de zorg een warm hart toe. Natuurlijk was de actie ook om een leuk praatje te maken, gezellig te kletsen en er een klein feestje van te maken.

 

Foto: SP-Venlo

De actie vandaag was een groot succes. We hadden veel gesprekken en kregen vooral hele positieve reacties op onze actie en aanwezigheid. Daarnaast konden we nieuwe leden inschrijven voor de SP, en wezen we mensen op onze SP-Hulpdienst.

 

Ook u kan helpen om de druk op te voeren door ‘Harten voor de Zorg’ te steunen. Teken hier de online petitie die aan het kabinet in Den Haag wordt aangeboden.

 

Het doel van deze actie is om op woensdag 15 september (de week voor Prinsjesdag) extra druk op het demissionaire kabinet te zetten, om nu eindelijk de aangenomen motie voor hogere salarissen in de zorg én meer collega’s uit te gaan voeren.
Die dag zal er een kleine demonstratie zijn in Den Haag. We confronteren daar het demissionaire kabinet met de 360.000 steunbetuigingen onder onze petitie door middel van een enorm spandoek. De ‘Hartjes voor Zorg’ zijn een extra middel om de actualiteit én urgentie te benadrukken.

 

Samen zetten we de broodnodige strijd voor meer waardering en meer collega’s in de zorg door.

 

Bekijk ook:

 

U bent hier