h

Actie 'Hartjes voor de zorg'

23 augustus 2021

Actie 'Hartjes voor de zorg'

Foto: SP
Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag, de dag dat het demissionaire kabinet de plannen voor het komend jaar bekend maakt én dus een eerlijke beloning voor zorgmedewerkers kan regelen. Ondanks acties, applaus en aangenomen moties weigert het demissionaire kabinet nog steeds. Dus er moet een tandje bij! Zaterdag 28 augustus houden we daarvoor een actie op de rommelmarkt bij speeltuin 'Ôs Blie Riëk'.

 

Op 15 september organiseren we als SP een nieuw moment met zorgverleners in Den Haag om aandacht te vragen voor hun situatie maar niet verbeterd wordt.

 

Ook u kan helpen om de druk op te voeren door ‘Harten voor de Zorg’ te steunen. Teken de online petitie die vervolgens op 15 september in Den Haag wordt aangeboden.

Ook kunt u aanstaande zaterdag papieren hartjes invullen bij speeltuin 'Ôs Blie Riëk' (Tollenstraat 1b Blerick). Daar is namelijk die dag een rommelmarkt vanaf 09:00 uur. Wij zijn daar aanwezig met onze goed zichtbare SP-partytent.

 

Met de ‘Harten voor de Zorg’, die ter plekke ingevuld kunnen worden, dragen we de zorg een warm hart toe. Uiteraard staan we er dan ook om een leuk praatje te maken met de mensen die op die dag aanwezig zijn.

Het is vooral de bedoeling om er een gezellige dag van te maken en hopen uiteraard op veel belangstelling.

 

Foto: SP

 

Het doel van deze actie is om op woensdag 15 september (de week voor Prinsjesdag) extra druk op het demissionaire kabinet te zetten, om nu eindelijk de aangenomen motie voor hogere salarissen in de zorg én meer collega’s uit te gaan voeren.

 

Op 15 september zal er een kleine demonstratie zijn in Den Haag. We confronteren daar het demissionaire kabinet met de 360.000 steunbetuigingen onder onze petitie door middel van een enorm spandoek. De ‘Hartjes voor Zorg’ zijn een extra middel om de actualiteit én urgentie te benadrukken.

 

Samen zetten we de broodnodige strijd voor meer waardering en meer collega’s in de zorg door.

 

Bekijk ook:
 

U bent hier