h

1 mei is Dag van Onze Helden

1 mei 2020

1 mei is Dag van Onze Helden

Foto: SP
De SP in Limburg doopt de ‘Dag van de arbeid’ tot de ‘Dag van onze helden’ en organiseert een online manifestatie voor de herwaardering van vitale beroepen. Want achter de mensen in vitale beroepen staan is nu meer dan ooit nodig! Zij doen zoveel voor ons, laten wij dan samen iets terug doen voor hun! 

 

In deze tijd van Coronacrisis zien we dat niet de bankdirecteuren of aandeelhouders onze samenleving draaiende houden, maar juist de chauffeurs, verpleegkundigen, schoonmakers, leraren en vele andere mensen in vitale beroepen.
Op 1 mei vieren wij de Dag van Onze Helden als ode, maar tegelijkertijd ook als serieuze oproep voor de herwaardering van het werk dat mensen in vitale beroepen doen voor onze samenleving.

 

We gaan dit jaar niet naar bijvoorbeeld het Malieveld om te pleiten voor betere arbeidsvoorwaarden en hoger salaris, maar komen – indachtig de Coronamaatregelen – vanachter onze computers samen om te praten met werknemers in vitale beroepen en vele anderen, over hoe zij in deze tijd hun werk beleven en hoe we deze beroepen ook na de Coronacrisis opnieuw gaan herwaarderen.

 

ONLINE MANIFESTATIE 1 MEI DAG VAN ONZE HELDEN

Op vrijdag 1 mei organiseren wij een online manifestatie waar wij in gesprek gaan met mensen uit vitale beroepen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zal in gaan op vragen hoe de politiek aan de slag moet met de herwaardering van mensen in vitale beroepen. Ook zal ze ingaan op het belang van samen strijden voor betere arbeidsvoorwaarden.
 

Foto: SP-Venlo
 
Ben jij erbij en maak je samen met ons een slinger van solidariteit voor alle mensen in vitale beroepen? Laat dan weten dat jij erbij bent.

De manifestatie begint om 16.00 uur en is te volgen via Zoom. Onderaan het artikel meer over de programmaonderdelen en hoe in te loggen met Zoom.

 

POSTER

Foto: SP
Onlangs startten alle Limburgse SP-afdelingen de postercampagne #onzehelden met het iconische beeld van een verpleegkundige met mondkapje, geschilderd door Yasja Ligtelijn.

Al ruim 500 posters werden besteld en prijken nu achter de ramen van mensen die hun steun betuigen aan mensen in vitale beroepen.

Ga naar www.respectvooronzehelden.nl en bestel zelf een poster om achter je raam te hangen.

 

PROGRAMMA

  • 15.30 uur online inloop
  • 16.00 uur start van het programma door Jordy Clemens
  • 16.15 uur in gesprek met mensen uit vitale beroepen
  • 16.40 uur in gesprek met Sandra Beckerman
  • 17.00 uur Digitale flashmob  

De mensen waarmee we om 16.15 uur in gesprek gaan zijn een
buschauffeur, thuiszorgmedewerker, leraar en schoonmaker.

Na afloop van het online programma is er nog ruimte om digitaal na te borrelen.

 

MEEDOEN?
Super tof dat je samen met ons de dag van onze helden wilt vieren!
Om mee te kunnen doen vragen wij jou om ZOOM te gebruiken via deze link: https://us02web.zoom.us/j/84922753219?pwd=dzZKY3RBSkI4MnpiMnBtOVpOZTNrUT09

  1. Download en installeer ZOOM. Dit gaat het simpelst via deze link: https://zoom.us/download
  2. Maak een eigen account aan (is gratis).
  3. Klik op Join meeting en vul de Meeting ID in: 849 2275 3219 en het wachtwoord: 531530
  4. We willen je vragen om tijdens het ZOOM-gesprek je microfoon uit te doen wanneer je niet spreekt.

Aanmelden is niet noodzakelijk, voor vragen kunt u terecht bij Cynthia Smeets.
 
VRAGEN AAN TWEEDE KAMERLID SANDRA BECKERMAN?
Laat het ons vooraf weten! Stel jouw vragen over de herwaardering van vitale beroepen vast via csmeets@sp.nl zodat we jouw vragen tijdens de bijeenkomst kunnen beantwoorden.

 

U bent hier