h

Posteractie Respect voor Onze Helden

15 april 2020

Posteractie Respect voor Onze Helden

Foto: SP
Tijdens deze Coronacrisis wordt duidelijk wie de echte helden van onze samenleving zijn. Zorgverleners, supermarktwerkers, leraren, schoonmakers, vuilnisophalers en alle andere mensen in vitale beroepen verdienen blijvend en zichtbaar ons respect. Daarom starten Limburgse SP-afdelingen een postercampagne als ode aan onze helden. Waardering voor nu en straks. Bestel jouw gratis poster en plak hem achter je raam!

 

‘Onze Helden’

Alle afdelingen van de SP in Limburg lanceren samen de postercampagne ‘Onze Helden’ waarmee zij alle mensen in een vitaal beroep een blijvend hart onder de riem willen steken en samen met hun strijden voor betere lonen en arbeidsvoorwaarden.

 

Neoliberale politici maakten de afgelopen veertig jaar van de zorg een markt en hebben hard bezuinigd op voorzieningen die in tijden van crisis opeens vitaal blijken te zijn. Ziekenhuizen konden onder dit kabinet failliet gaan. Mensen in vitale beroepen moesten massaal staken voor een beetje meer loon en arbeidsvoorwaarden.

Diezelfde zorgmedewerkers, schoonmakers, (bus)chauffeurs, vuilnismannen en docenten vingen vorig jaar nog bot bij dit kabinet. Juist nu zijn zij de belangrijkste mensen die onze samenleving overeind houden in deze moeilijke tijden.

Dat verdient niet alleen applaus maar ook respect en meer waardering in de vorm van betere salarissen en arbeidsomstandigheden.

 

Poster

Via www.respectvooronzehelden.nl kunt u zelf een poster bestellen en laten zien dat u alle mensen in vitale beroepen steunt in deze tijd, maar zeker ook daarna. Hang deze poster op een zichtbare plek achter uw raam, maak een foto en deel deze op sociale media met de #onzehelden.

 

U bent hier