h

Rood voor Roze Zaterdag

29 juni 2019

Rood voor Roze Zaterdag

Foto: SP-Venlo
Op zaterdag 29 juni werd de Roze Zaterdag gehouden in Venlo en het Duitse Krefeld. Een feest waarbij diversiteit gevierd werd; dat iedereen er mag zijn en zijn zoals die is. De Roze Zaterdag werd een groot succes. Ook voor de SP; we waren aanwezig met een infokraam en liepen mee in de parade.

 

De Roze Zaterdag vindt elk jaar in een andere gemeente plaats en is steeds weer een grote happening. De SP is er iedere keer bij met 'Rood voor Roze' (een landelijk SP-netwerk dat zich inzet voor de LHBTI-gemeenschap) en in de binnenstad hadden we onder meer een eigen informatiekraam.

We deelden flyers uit, een traktatie voor de kinderen en aan de hand van een prikkelende stelling gingen we het gesprek aan met de bezoekers.

 

Foto: SP-Venlo
Bij de kraam kon men op de stelling "Beter een homo voor de klas dan tien in de kast' stemmen door een kaartje te stoppen in een pot met daarop Nee, Ja of Hell Yeah! Die laatste pot kreeg (gelukkig) veruit de meeste stemmen.

 

Ook liepen we mee met de ‘Regenboogparade’, een optocht door het centrum van Venlo waarbij deelnemers laten zien dat ze de Roze Zaterdag en diversiteit een warm hart toedragen.

 

Foto: SP-Venlo

Op het stadhuisplein sloten burgemeester Scholten en wethouder Visser (Krefeld, links met donker jasje) aan bij het spandoek dat we tijdens de parade bij ons droegen. Tussen beiden onze eigen wethouder Alexander Vervoort die de parade met ons meeliep.
 

 

De SP deed dus volop mee aan Roze Zaterdag want seksuele diversiteit wordt nog lang niet volledig geaccepteerd. Uitsluiting, discriminatie, fysiek en verbaal geweld – het komt nog steeds voor. Sommige LHBTI’s ervaren dat zelfs steeds vaker. Dat mogen we niet op zijn beloop laten.

Wij kiezen voor een samenleving waarin we vieren dat we verschillend zijn. Je afkomst, geslacht en seksuele oriëntatie maken je tot wie je bent. En daar is alle ruimte voor. In Nederland, in Venlo en in de SP.

 

BEN JIJ ROOD ÉN ROZE?

Als jij je samen met ons wilt inzetten voor een sociale en tolerante samenleving, sluit je dan bij ons aan. Samen kiezen wij voor gelijke kansen voor iedereen. Meld je aan via roze@sp.nl

 

Bekijk ook:

U bent hier