h

Impact politie inzet op Bolwaterstraat?

31 december 2018

Impact politie inzet op Bolwaterstraat?

Foto: Koen Suyk / ANP
Zwaar bewapende politie in actie in hartje Venlo. Er zou een ernstige bedreiging zijn na een conflict in het criminele circuit. Daarvoor is een straat in het centrum zelfs afgezet en ook in Venlo-oost wordt een woning bewaakt. Voor de SP-fractie aanleiding om hierover meteen vragen te stellen aan het gemeentebestuur.

 

SP-raadslid Ton Heerschop: "De politie heeft op oudjaarsdag een stevige inzet moeten plegen in de Bolwaterstraat. Reden lijkt een ruzie in het criminele circuit. Gezien de aard en omvang van deze politieactie en het feit dat dit gevoelens van onveiligheid in de samenleving geeft heeft de SP vragen aangemeld."

 

De fractie stelt de volgende vragen:

  1. Is de aard en omvang van de ruzie in het criminele circuit bekend bij het college en zo ja, geeft dit aanleiding om ook bestuurlijk in deze straat in te grijpen? Bijvoorbeeld door sluiting van panden?
  2. Is het college bereid om de gemeenteraad, desnoods vertrouwelijk als politieonderzoek dat vraag, te informeren over aanvullende bestuurlijk ingrijpen in dit kader?
  3. Is er een relatie aangaande deze actie met eerdere incidenten in het criminele circuit in Venlo, bijvoorbeeld de recente beschieting van een woning in Venlo-Zuid?
  4. Wat gaat het college doen om de mensen die met deze politieactie worden geconfronteerd, maar verder niets van doen hebben met criminaliteit, weer een gevoel van veiligheid dan wel nazorg te geven?

 

Ton Heerschop: "Op woensdag 9 januari kunnen we antwoord verwachten van de burgemeester die de vragen zal beantwoorden tijdens de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar."

 

Update: Vrijdagmiddag 4 januari sprak de burgemeester met buurtbewoners over de situatie op de Bolwaterstraat. De fractievoorzitters in de gemeenteraad zijn daarna door de burgemeester bijgepraat. Ook de vragen die diverse partijen stelden zijn daarbij zover dat mogelijk was beantwoord. Zodoende zijn ook de vragen die de SP afgelopen maandag indiende, nu al beantwoord. Gezien het vertrouwelijke karakter van beide gesprekken en de beantwoording kunnen ook wij, in het belang van het politieonderzoek, geen mededeling doen. Hierover is namens alle fractievoorzitters een verklaring (PDF) breed bekend gemaakt.
 
Bekijk ook:

U bent hier