h

Schrijf mee aan ons verkiezingsprogramma

2 juli 2017

Schrijf mee aan ons verkiezingsprogramma

Over een krap jaar zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad (21 maart 2018). Dan willen we aan de kiezer kunnen vertellen wat we in de raadsperiode 2018-1022 (en de lange termijn) voor ideeën, plannen en alternatieven hebben voor Venlo. Wat we wensen te realiseren. Er moet dus een verkiezingsprogramma komen waarin dit allemaal te lezen valt. In 6 openbare sessies willen we het concept-program uitwerken en vormgeven. Denk je mee? Heb je ideeën? Laat het ons weten!

 

Samen met geïnteresseerden (dus niet alleen leden) willen we in openbare bijeenkomsten het SP-verkiezingsprogramma 2018-2022 vorm gaan geven. Dit willen we doen door op zes avonden met onderstaande onderwerpen aan de slag te gaan:

  1. Maandag 17 juli, onderwerpen: Burgers, Bestuur, Veiligheid.
  2. Donderdag 20 juli, onderwerpen: Onderwijs, Jeugd, Zorg, Welzijn, Armoede, Schuldhulp.
  3. Maandag 24 juli, onderwerpen: Economie, Werk, Inkomen, Verkeer, Vervoer.
  4. Donderdag 27 juli, onderwerpen: Wonen, Huisv., RO, Energie, Natuur, Milieu.
  5. Maandag 31 juli, onderwerpen: Sport, Kunst, Cultuur, Toerisme, Recreatie.
  6. Donderdag 03 augustus, onderwerpen: Financiën, Regio Venlo, samenvattend hele programma (nabranders).

 

Dit wil niet zeggen dat je er elke keer per se bij hoeft te zijn maar als je op een bepaald thema iets kwijt wil dan is die avond wel je moment.

Kun je (een keer) niet en wil je toch een bijdrage leveren? Vul dan het online formulier hier in.

 

De bijeenkomsten vinden steeds plaats in een zaaltje in Boulevard Hazenkamp, Albert Verweystraat 6 te Blerick. We starten steeds om 19:30 uur.

Er is geen bijzondere kennis of ervaring nodig maar het helpt wel als je ons huidige programma hebt doorgenomen (hier te bekijken/downloaden).

 

Opzet

We hebben de onderwerpen bij elkaar gezet die het meest bijeen passen en raakvlakken met elkaar hebben. Klinkt veel voor een avond, en dat is het ook, maar we gaan ook niet drie uur over bijv. verkeer discussiëren.

De onderlegger is ons huidige verkiezingsprogramma (2014-2018) van waaruit we verder kunnen bouwen. Dus het wiel hoeven we niet opnieuw uit te vinden, vooral strepen, schrappen, aanvullen en behouden wat nog van toepassing is plus nieuwe ideeën en ambities toevoegen.

 

Vervolgprocedure programma

Het verkiezingsprogramma wordt tijdens de ledenvergadering op 26 september 2017 vastgesteld. Daarna gaat de redigeercommissie aan de slag om van het stuk een goed leesbaar geheel te maken en eventuele dubbelingen en foutjes eruit te halen.

Tijdens de eerstvolgende ledenvergadering (uiterlijk januari 2018) wordt dan de hele concepttekst nogmaals vastgesteld en dan hebben we definitief een verkiezingsprogramma. Dus jij als lid hebt daar een belangrijke stem in, laat die horen!

 

U bent hier