h

Stuur Ton naar Den Haag!

14 maart 2017

Stuur Ton naar Den Haag!

Mag Ton Heerschop op u rekenen? Woensdag 15 maart heeft u het voor het zeggen, dan kunt u uw stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. En hoewel we natuurlijk hopen dat u uw stem aan de SP toevertrouwd, hopen we daarbij nog meer dat u dan ook kiest voor onze kandidaat: Ton Heerschop. Misschien kent u hem nog niet zo goed daarom een korte introductie aan de hand van een paar vragen.

 

•    Wie is Ton Heerschop?

Geboren in 1965 in Eindhoven. Getrouwd en twee prachtige kinderen (zoon en dochter), we wonen in Tegelen, op de heide.

Ik werk in de gezondheidszorg als hoofd veiligheid in het ziekenhuis van Venlo. Daarvoor dertien jaar onderofficier geweest bij de Koninklijke Landmacht en daarbij voor de VN uitgezonden naar Bosnië. Ook zeven jaar ervaring in de luchtvaart als bedrijfskundig adviseur en later kwaliteitsmanager.

 

•    Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Omdat ik niet wil toekijken hoe de rijkste 20% in dit land rijker wordt over de rug van de overige 80%. Omdat zolang kinderen in armoede leven we geen rijk land zijn en omdat studeren weer voor iedereen mogelijk moet zijn. Ouderen een mooie respectvolle oude dag mogen hebben en je geen winst pakt over de rug van patiënten.

 

•    Wat wil je bereiken in de Tweede Kamer?

Ik ben realistisch, maar de armoede onder kinderen weg krijgen in Nederland is wel de belangrijkste.

 

•    Wat ga voor Venlo betekenen in Den Haag?

Ik zit in Den Haag voor heel Nederland natuurlijk maar de regio gaat mij vanzelfsprekend aan het hart dus als er zaken aan de orde komen die Venlo raken dan heeft dat zeer zeker mijn aandacht.

 

•    Waar wil je je in de Tweede Kamer mee bezighouden?

Dat bepalen na de verkiezingen wel in de nieuwe SP-fractie want het kan van alles zijn, van zorg tot defensie en van verkeer tot pensioenen, maar is erg afhankelijk van hoeveel zetels de SP krijgt. Een grote SP-fractie kan de taken beter verdelen en meer aandacht geven. Ik ben voor elke taak te vinden.

 

•    Wat ga je doen als niet gekozen wordt?

Met dezelfde energie en kracht ga ik dan door in Venlo, hoewel ik hoop dat deze vraag overbodig zal blijken.

 

Foto: SP-Venlo (foto: Mikel Buwalda)

•    Wil je de kiezer nog een overdenking meegeven voor als die in het stemhokje twijfelt?

Hoop en vertrouwen in plaats van cynisme, angst en uitsluiting. Aanpakken, niet wegkijken, dat is wat Nederland nu nodig heeft. Stem voor je idealen, stem met je hart.

 

Fractievoorzitter Ton Heerschop is nummer 19 op de kieslijst van de SP. De partij staat in elke peiling op winst maar dat is geen garantie dus Ton is dankbaar voor elke stem die hij krijgt om op eigen kracht in de Tweede Kamer gekozen te worden.

 

U bent hier