h

Negentig steunbetuigingen per uur

29 januari 2017

Negentig steunbetuigingen per uur

Leden van de SP zijn zaterdag in de Vogelbuurt langs de deuren gegaan voor het Nationaal ZorgFonds. Eén van hen was Ton Heerschop uit Tegelen, de nummer 19 van de SP-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen. Als medewerker in een ziekenhuis weet hij maar al te goed hoe het beter kan in de zorg.

 

In de wijk ‘scoorde’ het Nationaal ZorgFonds (NZF) gemiddeld een kleine 90 steunbetuigingen per uur. Met andere woorden: elk uur tekenden zo'n 90 wijkbewoners met naam, adres en handtekening voor het idee dat je in Nederland moet kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. En wel zonder eigen risico.

 

De afgelopen maanden zijn vrijwilligers diverse wijken ingetrokken om met mensen te praten over de zorg. Inmiddels zijn er in het hele land al ruim een kwart miljoen mensen die het plan steunen voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Ook in de gemeente Venlo is er volop steun voor de campagne.

 

 

Raadslid en kandidaat-Kamerlid Ton Heerschop: “Bij mensen aan de deur en in de winkelcentra horen we de verhalen. Over het geëxplodeerde eigen risico, het mijden van de zorg uit angst de rekening niet te kunnen betalen, en de betaalachterstanden bij de zorgverzekering. Het kabinet van VVD en PvdA hebben deze mensen in de steek gelaten. Velen willen een ommezwaai, naar een Nationaal ZorgFonds.”

Heerschop: “De komende tijd blijven we de wijken ingaan en zou dus ook u een bezoek kunnen verwachten, want we gaan gewoon door met buurten en steun werven voor een betere en betaalbare zorg.”

 

Meer weten? Kijk hier op de speciale actiewebsite.

 

U bent hier