h

Leden buigen zich over Kamerverkiezingen

25 oktober 2016

Leden buigen zich over Kamerverkiezingen

Foto: SP-Venlo
Maandag hielden we een ledenvergadering die vooral ging over het concept-programma voor de Kamerverkiezingen. Het werd een levendige discussie waarbij standpunten flink werden aangescherpt.

 

In maart 2017 zijn er namelijk verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om een halt toe te roepen aan het huidige beleid van bezuinigen en afbraak is het tijd dat de SP aan de macht komt voor de nodige ‘sociale wederopbouw’.

Eerste aanzet daartoe zijn de concept-kieslijst (die eind augustus bekend werd) en het concept-verkiezingsprogramma, dat op 14 oktober verscheen.

 

In gemeenschapshuis De Witte Kerk te Venlo-noord bepaalden op maandag 24 oktober de SP-leden uit de regio Venlo een eigen standpunt over vooral het concept-verkiezingsprogramma.

Per hoofdstuk werd besproken welke onderdelen aangepast of drastisch gewijzigd dienen te worden. Met name over werkgelegenheid, de positie van zelfstandigen, integratie, milieu en onderwijs ontsponnen aardige discussies. Stevig maar altijd met het doel om het programma nog beter te maken.

 

 

Met de concept-kieslijst waren we vlug klaar, er waren enkele vragen over de precieze samenstelling en een kritische noot over één kandidaat maar verder werd de lijst vastgesteld zoals ze is.

Bijzondere aan deze kandidatenlijst is dat onze fractievoorzitter Ton Heerschop op plek 19 staat. Voor het eerst dat er een kandidaat uit Venlo zo hoog op de landelijke SP-lijst staat. Een verdienste voor de inzet van Ton maar het zegt ook iets over het vertrouwen in de SP in Venlo.

Uiteraard was Ton ook aanwezig op de ledenavond en lichtte zijn kandidatuur toe en beantwoordde vragen.

 

Alle inbreng die tijdens deze ledenvergadering naar voren kwam wordt gebundeld, uitgewerkt en voorgelegd aan de landelijke programmacommissie. 

Allereerst zal dat gebeuren via de regioconferentie (regionaal minicongres dat op 29 oktober in Roermond gehouden wordt), waar afgevaardigden van alle SP-afdelingen in Limburg het verkiezingsprogramma en de kieslijst bespreken.

 

Naast de bespreking van het program en de lijst, werden de leden enkele wisselingen in het afdelingsbestuur voorgelegd en was er op de ledenavond volop aandacht voor de actiecampagne voor een Nationaal ZorgFonds.

Na een geslaagde discussie- en informatieavond in Venlo (op 7 oktober) ging de SP afgelopen zaterdag weer de straat op, ditmaal in Belfeld, om deur-aan-deur mensen te informeren en steunbetuigingen op te halen.

 

 

Volgens de meest recente stand hebben we op die manier dik 700 steunbetuigingen opgehaald! Landelijk gezien tikt de teller ook aardig door met nu bijna 200-duizend mensen die graag een Nationaal ZorgFonds wensen. Een niet mis te verstaan signaal. Dat Zorgfonds komt er!

 
Zie ook:

U bent hier