h

Beperking ambulancecapaciteit?

14 april 2016

Beperking ambulancecapaciteit?

De komende tijd is er een beperkte capaciteit aan ambulances en een tekort van met name verpleegkundigen op die ambulances. We hebben de burgemeester gevraagd om opheldering en in hoeverre de hulpverlening nog is geborgd.

 

De SP-fractie heeft signalen gekregen dat de komende maanden er een behoorlijke beperking in ambulancecapaciteit zal zijn binnen de Veiligheidsregio Limburg Noord.

 

Raadslid Ton Heerschop: "De signalen die wij krijgen duiden op een tekort van met name ambulanceverpleegkundigen. Dit baart ons zorgen. Gezien de burgemeester van Venlo voorzitter is van het bestuur van de Veiligheidsregio en dat de gemeente Venlo recht heeft op een goede ambulancevoorziening, is het voor de SP reden tot het stellen van de raadsvragen aan hem."

 

Heerschop: "Zo willen we weten of ook de burgemeester signalen hebben bereikt dat de ambulancecapaciteit binnen de Veiligheidsregio, en daarmee de gemeente Venlo, de komende maanden beperkter is en waaruit deze beperking dan bestaat."

 

"Daarbij willen we graag weten in hoeverre de geneeskundige hulpverlening in de regio dan nog is geborgd. Is er bijvoorbeeld in geval van grootschalige inzet van geneeskundige hulpverlening nog voldoende ambulancecapaciteit in de regio aanwezig?"

 

 

Mensen van de ambulancevoorziening geven ook trainingen bij een commercieel opleidingsinstituut.

"Op zich niks mis mee maar als de beperking van ambulancecapaciteit, zoals de SP vernomen heeft, te maken heeft met verminderde beschikbaarheid van ambulanceverpleegkundigen omdat ze ingezet worden om elders trainingen te geven, dan dient daar eens goed naar gekeken te worden wat wenselijk en wat verstandig is."

"Maar het kan niet zo zijn dat de geneeskundige hulpverlening moet lijden onder commerciële doelstellingen.", zegt Heerschop desgevraagd.

 

U bent hier