h

Traktatie voor winkelende voorbijgangers

19 december 2015

Traktatie voor winkelende voorbijgangers

Foto: SP-Venlo / SP-Venlo
Vanwege de feestdagen én de vele bezuinigingen die de mensen ook dit jaar op hun dak kregen, trakteerden we mensen in de winkelcentra afgelopen dagen op een smakelijk presentje en een eigen wenskaart. Beiden vielen in de smaak, erg leuk.

 

Op onze weggeefactie kregen we veel enthousiaste reacties. Men vond het leuk maar ook apart dat de SP staat uit te delen. Tja, we zijn er altijd en overal en waarom niet ook iets lekkers uitdelen?

Foto: SP-Venlo / SP-Venlo

Want al jaren horen we dat 'na het zuur het zoet komt', maar wanneer zegt men er niet bij... Sterker, voor het zoveelste jaar op rij werd er bezuinigd op voorzieningen en gekort op de toegang daartoe.

Het kabinet wil ons doen geloven dat de crisis voorbij is maar alleen de grootverdieners merken daar iets van. Voor het gros van de mensen is er weinig veranderd, de werkloosheid blijft hoog en het vertrouwen laag.

Foto: SP-Venlo / SP-Venlo

Ook komend jaar gaan mensen de gevolgen van de bezuinigingsdrift merken. Nog meer zuur? Dan brengen we zelf wel wat zoets naar de mensen toe, zo dachten we.

Foto: SP-Venlo / SP-Venlo

In de gedachte van de feestdagen zette de SP afgelopen dagen in enkele stadsdelen winkelende mensen in het zonnetje met een symbolische traktatie door het uitdelen van kerstkoekjes, chocolaatjes en kerstkransjes.

Daarnaast kreeg men de kerstkaart van de SP-Venlo mee met een strijdbare gedachte op de achterkant.

Foto: SP-Venlo / SP-Venlo

Onze aanwezigheid riep veel reacties op, positief naar ons en negatief over de ontwikkelingen in Venlo (denk aan VVV) en Den Haag (zoals de Teevendeal en asielkwesties). Mensen zijn het politieke gedoe hier én daar beu. Het leverde wél goede gespreksstof op en een kans om onze mening te belichten.

Foto: SP-Venlo / SP-Venlo

Goed dat we de straat opgingen, niet alleen om zorgen bij mensen weg te nemen en vragen te beantwoorden, maar ook om gewoon op een ludieke wijze iets lekkers uit te delen. We wensen u fijne feestdagen!

 

U bent hier