h

Hiep hiep hoera, de SP-Venlo bestaat 10 jaar

13 mei 2015

Hiep hiep hoera, de SP-Venlo bestaat 10 jaar

Vandaag exact 10 jaar geleden, op 13 mei 2005, kreeg de toenmalige ledenwerkgroep Venlo van het landelijke partijbestuur de status SP-afdeling toegekend, later die maand bevestigd door de Partijraad. In die tien jaar hebben we geen moment stil gezeten.

 

De SP in Venlo was, is en blijft overal zichtbaar en aanspreekbaar. Constant de voelsprieten uitsteken, de wijk in, misstanden opsporen, verbeterpunten bedenken, verkregen meldingen (ook via onze Hulpdienst) oppakken, en met de vuist op tafel slaan bij zaken die aan de kaak gesteld moeten worden.

Foto: SP-Venlo
Altijd met alternatieven en (betaalbare) oplossingen daarbij.

Dat kenmerkt de SP in Venlo, met onze unieke aanpak waren we trendsetter en het maakte ons beroemd en berucht.

 

In die tien jaar kregen we veel voor elkaar maar vaak ook niet omdat er wel een meerderheid 'op straat' was maar geen politieke meerderheid in 'het stadhuis' was.

Sinds 2010 zitten we zelf met een fractie in dat stadhuis en kunnen we ook vanuit daar ons geluid laten horen.

Een geluid dat steeds meer bijval krijgt, het is een kwestie van tijd dat de SP ook in Venlo gaat regeren.

Aan ons ligt het niet, wij zijn er allang klaar voor, hopelijk overwinnen andere fracties hun koudwatervrees en toont men eens lef om over links te gaan.

 

Vandaag gedenken we onze verjaardag maar er is geen reden voor een feestje, daarvoor is er nog veel te veel te doen aan zaken die beter moeten. We blijven doorgaan op de weg die we nu al tien jaar als zelfstandige SP-afdeling bewandelen, en al die jaren daarvoor.

Steun ons en help mee om de SP in Venlo groot te maken en daarmee ook Venlo 100% sociaal te maken, word lid.

 

U bent hier