h

Ontkomt Venlo aan PGB-chaos?

11 februari 2015

Ontkomt Venlo aan PGB-chaos?

Er is veel te doen over de uitbetaling van het PGB, en terecht, de administratieve problemen bij uitvoerder SVB moeten vlug weggewerkt worden en budgetten weer uitbetalen. De SP vroeg de gemeente Venlo hoe het hier zit.

 

SP-raadslid Alexander Vervoort: “Er is veel te doen rondom het PGB (persoonsgebonden budget) en de uitbetaling daarvan door de SVB (Sociale VerzekeringsBank), maar speelt dat ook in Venlo vroeg ik me af.”

“Zo links en rechts kwamen er steeds meer signalen binnen van wel dus trok ik vorige week aan de bel bij de gemeente met de vraag: Hoe zit dit in Venlo?

En als het ook hier echt fout gaat met SVB/PGB; wat kan de gemeente er aan doen om de problemen op te lossen danwel in banen te leiden?

 

Vervoort: “Vandaag werd ik uitgebreid bijgepraat en die informatie wil ik graag delen, zodat u net als ik op de hoogte bent van de huidige stand van zaken.”
Ook in Venlo gaan er zaken mis, de gemeente zit er bovenop maar kan niet voorkomen dat de SVB ook voor de PGB-houders soms in gebreke blijft.

 

De terugkoppeling van de gemeente Venlo aan de SP resulteert in een stevig verslag. Dit staat opgenomen in een bijlage met ook meer achtergrondinformatie bij de kwestie, en de reactie die SP-raadslid Vervoort kreeg van de gemeente Venlo.

 

Vervoort: “Voor sommigen is de tekst opbeurend, voor anderen een teken dat een oplossing voor de problemen nabij is maar nog even op zich laat wachten. Of zoals de ambtenaar tegen me zei: “Mooier kunnen we het niet maken...”

Oordeel zelf, ik geef de informatie die ik als antwoord op mijn vragen kreeg slechts door, maar ik verneem graag wanneer u problemen heeft met het PGB en/of de SVB, dan trek ik opnieuw aan de bel want deze kwestie moet vlug worden opgelost!”

 

U bent hier