h

Hulpdienst lanceert inkomenskaart voor Venlo

19 juni 2014

Hulpdienst lanceert inkomenskaart voor Venlo

Verschillende gemeenten binnen Nederland bieden al geruime tijd een inkomenskaart aan. Op zo'n kaart staat een overzicht van landelijke en lokale inkomensondersteunende regelingen en waar men terecht kan om deze aan te vragen. De gemeente Venlo kent dit niet en blijft hierin in onze ogen achter. Daarom heeft de Hulpdienst van de SP-Venlo besloten het heft in eigen handen te nemen en zelf zo'n kaart samen te stellen.

 

Angelique Weingarten: “Vaak weet men niet welke regelingen er zijn voor de lagere inkomens. Er zijn met regelmaat mensen die nog nooit gehoord hebben van zorgtoeslag of kindgebonden budget. Ook de gemeentelijke Geld-terug-regeling, bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen en financiële ondersteuning voor kinderen die graag willen sporten, waarvan de ouders dit niet kunnen bekostigen, zijn vaak nog onbekend.

Om ervoor te zorgen dat men op de hoogte is welke regelingen er allemaal zijn, hebben wij zelf deze kaart samengesteld. De kaart kan als checklist dienen om te controleren of alle voorzieningen en regelingen waar men eventueel recht op heeft, zijn aangevraagd.”

Weingarten: “Om de inkomenskaart onder de aandacht te brengen van de doelgroep die mogelijk het meeste baat heeft bij deze informatie, wordt de kaart verspreid onder enkele organisaties, en aanstaande donderdag 19 juni om 11.00 uur aangeboden bij mensen die het UWV/Werkplein bezoeken.” Leden van de SP-Venlo staan daar buiten het gebouw (aan de Prinsessesingel in Venlo) de inkomenskaart uit te delen.

 

De inkomenskaart blijft permanent op deze website staan zodat iedereen deze kaart kan downloaden en bekijken. Het staat mensen vrij om de inkomenskaart verder te verspreiden.

 


Angelique Weingarten is lid van de SP-Hulpdienst in Venlo. Zij heeft op basis van wekenlang onderzoek naar de meest geschikte en recente informatie voor de inkomenskaart, deze kaart samengesteld: “De kaart is een levend document, ze is met zorgvuldigheid gemaakt maar voorzieningen en regelingen kunnen nu eenmaal veranderen, daar kan de kaart op worden aangepast. De kaart is niet 'van' de SP, we hopen dat iedereen deze inkomenskaart (naast de bestaande sociale kaart) als service en ondersteuning ziet en ook als zodanig gebruikt.”

 

U bent hier