h

SP-stemmers: bedankt voor de steun!

22 mei 2014

SP-stemmers: bedankt voor de steun!

Zojuist, om 21.00 uur, sloten de stembureaus. De eerste voorlopige uitslagen druppelen binnen maar wat het echt gaat worden weten we zondagavond pas zeker. De vraag is welke koers de EU op zal gaan: voortgang van het kille rechtse afbraakbeleid of sociaal de crisis uit over links, met de SP?

 

Wat het eindresultaat wordt, blijft spannend tot zondag want dan mogen volgens 'Brussel' pas alle uitslagen bekend worden, tegelijkertijd om kiezers in andere landen niet te beïnvloeden. Bij deze verkiezingen geldt zeker dat werkelijk elke stem telt. Veel mensen hebben tot het laatst gewacht om te beslissen of en zo ja, wat ze gaan stemmen.

 

De verkiezingen voor het Europees Parlement spreken dan ook weinig aan, niet verwonderlijk want veel mensen weten niet wat de EU doet of welke invloed ze heeft op ons dagelijks leven, de EU is een 'ver-van-mijn-bedshow', ondoorzichtig en te afstandelijk. Maar dat alles is geen reden om je niet te informeren en te gaan stemmen.

 

Zondagavond kennen we de uitslag. Daarna gaat het werk weer verder. Het vertrouwen in de SP is de laatste weken nog verder toegenomen en veel mensen hebben de overtuiging in onze partij gevonden. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen liet dat duidelijk zien, de SP in Venlo verdubbelde zelfs! Dat vormt het stevige fundament onder wat we deden en blijven doen, ook in het Europees Parlement.

Want er is werk aan de winkel, de SP neemt graag haar verantwoordelijkheid om ook de EU menselijker en socialer te maken. Mocht de nieuwe Europese Commissie weer over rechts gaan dan kan ze van ons de komende jaren opnieuw stevige en kritische oppositie verwachten. Het liefst nemen we natuurlijk zelf deel aan het bestuur.

 

Wilt u de SP nog groter en sterker maken? Sluit aan, samen kunnen we de boel veranderen, word lid van de SP.

 

U bent hier