h

Vacatures voor kandidaat raadsleden

20 april 2013

Vacatures voor kandidaat raadsleden

demoed In januari heeft de ledenvergadering besloten dat de SP in Venlo opnieuw mag deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die vinden over een jaar plaats, in maart 2014. Willen we goed beslagen ten ijs komen dan dienen we over een goed doordacht programma te beschikken maar net zo goed over een gedegen kandidatenlijst.

Om te komen tot een gedegen programma en goede kieslijst is nog wel wat werk te verzetten. Het afdelingsbestuur heeft intussen een commissie benoemd die een voorzet maakt voor het verkiezingsprogramma 2014-2018 en een commissie die gaat praten met potentiële kandidaat-raadsleden.

Deze commissies kunnen dat niet alleen af. Laat van u horen als u ideeën en inbreng voor het programma heeft. Nieuw_Vertrouwen Laat ook van u horen als u een plek op de kieslijst ambieert en zeker wanneer u in de gemeenteraad zitting wil nemen. Het bestuur, fractie en de commissies kennen namelijk niet de niet-uitgesproken ambities van onze leden en sympathisanten, meld u dus, ook als u twijfelt.

Of de huidige fractie doorgaat en zich verkiesbaar stelt is aan de ledenvergadering. Iedereen dient vervangbaar te zijn dus is het aan de leden, aan ons allen, om mogelijk te maken dat ook na 2014 het SP-geluid in de gemeenteraad vertegenwoordigd is en blijft met een goed programma en goede raadsleden.
Versterking, vernieuwing, een frisse blik van mensen die willen meedenken en meewerken heeft altijd een meerwaarde dus laat van u horen.

Op de eerstvolgende ledenvergadering (rond de zomer) presenteert de programmacommissie ledenvergadering het concept verkiezingsprogramma dat de leden vervolgens bespreken, aanvullen en wijzigen.
Tijdens de ledenvergadering dit najaar wordt gestemd over het definitieve verkiezingsprogramma en de volledige kieslijst (inclusief lijsttrekker en lijstduwer).


Versterk bestuur en fractie, frisse inbreng altijd welkom
Het afdelingsbestuur en de raadsfractie hebben continue behoefte aan de inbreng van de leden en is daarvoor steeds op zoek naar leden die willen meedenken en meedoen, in de denktank of fractieondersteuning, schuilt_er_een_raadslid_in_mij maar ook richting de verkiezingen van 2014 willen we mensen graag wegwijs maken en scholen in het politieke raadswerk.
Interesse, ambitie maar onzeker of u de juiste persoon bent? Doe het, het is vaak eenvoudiger dan u denkt. Elk SP-lid kan zich verkiesbaar stellen. Meedoen en/of vragen? Bel of mail met Jack Geelen. Als u nog geen lid bent dat kan eenvoudig hier.


 

 

Doe mee en steun de SP. Nu is de tijd. Sluit je aan.
10-01-2013: Ledenvergadering: SP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Venlo in 2014

 

U bent hier