h

Leden hebben vertrouwen in programma en kandidatenlijst

14 juni 2012

Leden hebben vertrouwen in programma en kandidatenlijst

12-06-2012 ALV stadhuis 3 Dinsdag was een ledenavond als voorbereiding op het partijcongres waar onder meer het verkiezingsprogramma werd besproken. Dit vond plaats in het historische stadhuis van Venlo, dat normaal gesloten blijft voor zulke activiteiten. Een buitenkans - en bonus voor onze leden - dus organiseerden we ook een rondleiding bij deze speciale avond op een bijzondere plek.

Terwijl op de Markt, voor het stadhuis, de terrasbezoekers het EK-voetbal op groot scherm bekeken en pronkende eindexamenleerlingen van het Valuascollege in stijl hun opwachting maakten voor hun galabal, hield de SP-Venlo op 12 juni in het stadhuis een ledenraadpleging over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de SP voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.
Dit ter voorbereiding op het verkiezingscongres dat op 30 juni plaatsvindt in de Brabanthallen te Den Bosch.

12-06-2012 ALV stadhuis 1 Stadsgids Huub van Gasselt verklaart de schilderijen over belegert Venlo.

Voorafgaande had de SP voor haar leden iets extra’s geregeld. Immers was dit voor het eerst dat we iets dergelijks konden organiseren in het stadhuis. De meeste mensen kennen het ‘Huis van de stad’ alleen van de buitenkant. Een officiële stadsgids was bereid om een rondleiding te geven in het historische stadhuis. In geuren en kleuren vertelde hij over de ontstaansgeschiedenis, vele krijgsverrichtingen en net zo veel veranderingen die het stadhuis zelf kende.

12-06-2012 ALV stadhuis 2 Het unieke goudleren behang en de kristallen kroonluchters in de B&W-kamer trokken de meeste aandacht.

De boeiende rondleiding werd afgesloten in de raadszaal waar elke woensdagavond de gemeenteraad vergadert maar die deze avond in bezit werd genomen door de SP-leden. Eenmaal gezeteld op het witte pluche barstte de discussie los. Prachtig om de meeste raadszetels gevuld te zien met SP’ers. Zelfs waar normaal de wethouders en burgemeester zetelen zaten nu SP’ers. Een mooi beeld voor de toekomst!

12-06-2012 ALV stadhuis 3

Alle SP-leden van de afdeling Venlo waren uitgenodigd om op deze bijeenkomst mee te denken en discussiëren over onze inzet voor de verkiezingen.
Partijbestuurslid Ton Heerschop gaf antwoord op de vele vragen over het conceptverkiezingsprogramma en wat kabinetsdeelname gaat betekenen voor de SP.

12-06-2012 ALV stadhuis 4 Ton (rechts, achter katheder) verdedigde met verve het verkiezingsprogramma.

De kandidatenlijst werkt verwarrend; daarom werd het idee geopperd om de laatste plekken van de kandidatenlijst toe te wijzen aan regiokandidaten. Nu kent de lijst 50 kandidaten en nog eens 10 extra kandidaten. De SP mag in 1 kiesdistrict tien andere mensen op de lijstplekken 41 t/m 50 zetten. Waar is nog niet duidelijk en ook of ze daar invloed op heeft. Dit kan betekenen dat de enige Venlose kandidaat mogelijk in Friesland ingeschoven wordt op de lijst en niet in Limburg.
Deze nuttige aanvulling geven we - net als alle andere ideeën en opmerkingen - door aan de kiescommissie van de landelijke SP.

Op het einde van de ledenavond werd de Venlose afvaardiging voor het partijcongres van 30 juni gekozen en werd de campagnevoorbereiding bekend gemaakt. Er kan nog wel een tandje bij gezet worden maar we zijn hoe dan ook klaar voor de verkiezingen!

Vindt u ons goed bezig? Maak de SP groot en steun ons
05-06-2012: Verkiezingsprogramma SP: met nieuw vertrouwen samen sociaal uit de crisis komen
05-06-2012: Concept kandidatenlijst SP: continuïteit, ervaring en jong talent

U bent hier