h

Update/wijziging: Lijstduwersdebat met SP'er Sef Derkx

12 april 2012

Update/wijziging: Lijstduwersdebat met SP'er Sef Derkx

06-11-2009_lijstduwersdebat_3 Net als voorgaande jaren vindt er weer eens een debat plaats tussen de duwers van de kieslijsten in 2009. Aanleiding is dat de coalitie in Venlo op de helft van haar bestuurstermijn zit. Met een komische noot en een kritisch oog blikken de lijstduwers terug en kijken naar wat er de komende jaren in het verschiet ligt.

De huidige Venlose coalitie van VVD, CDA en PvdA zit zo'n beetje op de helft van haar regeerperiode. Reden genoeg voor twee leden van VVD en CDA om de afgelopen periode eens kritisch te evalueren en vooruit te kijken naar de komende tijd.
Hiertoe wordt een lijstduwersdebat gehouden. Lijstduwers inderdaad. Die mensen die onderaan de kieslijst prijken gaan met elkaar in debat, net als in 2009 en 2011.

SP-lid Sef Derkx bedacht samen met Peter Frey in 2009 het fenomeen lijstduwersdebat. Sef_Derkx Dit als tegenhanger van de serieuze lijsttrekkersdebatten en politiek-correcte campagnediscussies in verkiezingstijd. Op hun eigen humoristische wijze en met een flinke korrel zout bespreken de lijstduwers het lokale bestuur en de staat van de stad. Raadswerk mag dan een serieuze zaak zijn, daarom laten deze heren dat ook aan de raadsleden en echte politici over, en bekijken de lijstduwers de situatie met een kwinkslag.

Het debat vindt plaats op dinsdag 17 april 2012 in Hotel Wilhelmina, Kaldenkerkerweg 1 Venlo (hoekpand tegenover station). Aanvang om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur.

De deelnemers zijn: Sef Derkx (SP), Jo van der Velden (CDA), Peter Frey (GroenLinks), Sjors Peeters (PvdA), Sef Derkx (SP), Mark Marshall (VVD/JOVD, was geen lijstduwer) en Hennie Bos (VenLokaal, destijds geen lijstduwer).

De lijstduwers gaan met elkaar in debat over de volgende drie stellingen:

    1. De Maasboulevard heeft GEEN toegevoegde waarde voor Venlo
    2. Venlo is en blijft onaantrekkelijk voor hoger opgeleiden
    3. De financiële positie van Venlo is uiterst wankel

Na een korte inleiding op de stellingen door Jos Bouten, journalist van Dagblad de Limburger, gaan 2 lijstduwers maximaal 5 minuten met elkaar in debat. Vervolgens verandert het in een plenair debat tussen alle kandidaten, gevolgd door een plenair ‘einddebat’ met het aanwezige publiek.

Cock Ooms, uitbater van Hotel Wilhelmina, is wederom bereid gevonden om tijdens deze avond als ‘sidekick’ te fungeren. Hij zal zich tijdens de plenaire gedeeltes op ludieke wijze actief met het debat bemoeien. De avond staat onder leiding van Twan Mariën, presentator en programmamaker van Omroep Venlo.


Wijziging: Vandaag (17 april) heeft Sef Derkx zich moeten afmelden vanwege te drukke werkzaamheden en te halen deadlines. Stefan-Hugues Als vervanger is Stefan Hugues bereid gevonden Sefs rol namens de SP over te nemen. De VVD neemt niet deel, ze vindt de stellingen “te negatief” en sprak intern een veto uit zodat geen VVD'er of JOVD'er mag deelnemen aan het ludieke debat. Een vreemde gang van zaken en weinig liberaal. Hopelijk gaat dit niet ten koste van het debat zelf.


06-11-2009: De lijst Derkx???

U bent hier