h

Kom naar de landelijke manifestatie tegen de Wet werken naar vermogen

18 maart 2012

Kom naar de landelijke manifestatie tegen de Wet werken naar vermogen

manifestatie_WSW Het kabinet wil één regeling invoeren voor mensen met een beperking, arbeidshandicap en bijstandgerechtigden: de Wet werken naar vermogen (WWNV), die een radicale bezuiniging is en ingrijpende gevolgen heeft voor Wajongers, bijstand en de sociale werkvoorziening. Dit mogen we niet laten gebeuren, steun daarom de strijd tegen de nieuwe wet. Kom 22 maart naar de landelijke actiedag op het Malieveld in Den Haag (gratis busvervoer).

De nieuwe Wet werken naar vermogen betekent voor mensen met een beperking dat het minimumloon wordt losgelaten, dat 60 tot 70 duizend banen in de sociale werkplaatsen verdwijnen en dat de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking wordt geschrapt.

Zonder perspectief en zonder een fatsoenlijk inkomen wordt een grote groep mensen aan de kant gezet. Het kabinetsbeleid wordt op weinig terreinen pijnlijker duidelijk dan in het geval van deze wet die zorgt voor werkloosheid en armoede.
Op 22 maart houden onder meer werknemers uit de sociale werkplaatsen gesteund door de AbvaKabo en de SP een landelijk demonstratie in Den Haag tegen de nieuwe wet. De SP roept iedereen op om daar, indien mogelijk, bij aanwezig te zijn om de mensen van de sociale werkplaats te steunen.

manifestatie2011
Armoede Werkt Niet-manifestatie in Den Haag (2011)

De gezamenlijke manifestatie tegen de kaalslag op de sociale werkvoorziening is op het Malieveld in Den Haag van 12.00 uur tot ongeveer 14.00 uur.
Vakbond FNV wil bij voldoende aanmeldingen een bus vanuit Venlo laten vertrekken. Indien men donderdag met deze bus mee wil dient men zich spoedig aan te melden bij Henk Zegers. stuur een mailtje naar henk.zegers@tiscali.nl of bel met 06-10154024.

Bekijk de actiewebsite ‘Armoede werkt niet!’
Meer informatie en het programma van de manifestatie
Kijk hier voor de petitie ‘Laat ze niet vallen’ en de persoonlijke verhalen van mensen over de WWNV


U bent hier