h

Aandelen in het nieuwe partijpand

19 januari 2012

Aandelen in het nieuwe partijpand

aandeel Net zoals meer dan dertig jaar geleden bij de aankoop van het oude partijbureau in Rotterdam, kunnen SP-leden een steentje bijdragen aan ons nieuwe pand in Amersfoort, dat per 1 april opgeleverd wordt.

Het huidige hoofdkantoor in de Rotterdamse volksbuurt voldoet te koop niet meer aan de eisen van deze tijd en is veel te klein geworden, enkele jaren geleden werd er al extra ruimte gehuurd maar opnieuw is de SP uit haar jasje gegroeid. Scholingen en de Partijraad werden al jaren georganiseerd in gehuurde accommodaties. Het werd dus tijd voor een verhuizing.

Na een lange zoektocht werd een geschikt pand gevonden in Amersfoort waar het voormalige Rabobankkantoor wordt gerenoveerd en omgebouwd tot SP-gebouw. Dit pand is groot genoeg om alles en iedereen te herbergen en om voortaan de bijeenkomsten in te organiseren, wat veel geld bespaart.

Rabobank nieuwpand

Foto links: Leegstaande bankgebouw anno 2010. Foto rechts: Snouckaertlaan 70 in Amersfoort straks bij de oplevering in april.

Het nieuwe bureau stelt zich ten doel de lokale afdelingen van de SP zo goed mogelijk te ondersteunen in hun streven om de principes van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit in praktijk te brengen.

Net als destijds zijn er ook nu weer aandelen verkrijgbaar ter waarde van 10, 25, 50, 100, 500 en 1.000 euro.

aandeel

SP’ers kunnen een of meerdere ‘aandelen’ verwerven door hun bijdrage over te maken naar rekeningnummer 196336 ten name van Socialistische Partij, onder vermelding van Aandeel Partijbureau SP. Uw aandeel of aandelen worden u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.
Voor meer informatie kunt u e-mailen naar aandelen@sp.nl of bellen met 010-2435541.


Met enige regelmaat beweren sommige journalisten dat de SP zou bulken van het geld, de Telegraaf meende zelfs dat de partij 40 miljoen heeft opgepot. Allemaal onzinnige verdachtmakingen, de boekhouding wordt elk jaar door zowel de accountant, kascontrolecommissie als Partijraad bekeken en goed bevonden. Van alle inkomsten worden de activiteiten (scholingen, bijeenkomsten, acties), loon/vervoerkosten en het drukwerk (Tribunes, campagnemateriaal) betaald. Voor de verhuizing en renovatie naar het nieuwe pand in Amersfoort moest ook de SP een lening afsluiten (en werd zelfs onze eigen trouwe drukpers van de hand gedaan). Vandaar de aandelenoptie, niet alleen voor een financiële bijdrage maar ook om leden mede-eigenaar te maken van hun nieuwe hoofdkantoor.


28-01-2012: Nieuw SP-hoofdkantoor in juni open
29-05-2011: Start renovatie nieuwe hoofdkantoor met onthulling bouwbord
25-08-2010: SP definitief naar Amersfoort
26-06-2010: SP vestigt landelijk partijkantoor in Amersfoort

U bent hier