h

16 april: Manifestatie tegen kernenergie

12 april 2011

16 april: Manifestatie tegen kernenergie

schoon-genoeg-van-kernenergie Kom aanstaande zaterdag ook naar de manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Een coalitie van maatschappelijke organisaties en politieke partijen roept hiertoe op: “Laat samen met ons zien dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Dit kabinet moet kiezen voor een schone en veilige energietoekomst.”

Dit kabinet kiest voor nieuwe kerncentrales en dus voor onnodige risico’s en levensgevaarlijk afval. De nieuwe centrales zullen minimaal 40 jaar vervuilende energie leveren en al die tijd de overgang naar een groene energievoorziening frustreren. Om het licht in Nederland te laten branden is kernenergie niet nodig. Er zijn meer dan voldoende schone alternatieven.

Dit is het moment. Laat je horen.
Wanneer: 16 april 13:00 – 16:00 uur
Waar: De Dam, Amsterdam
Kijk hier voor het volledige programma.

De manifestatie is een initiatief van: Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Laka, Milieudefensie, Natuur en Milieu, de twaalf Natuur en Milieufederaties, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, ROOD, SP en WISE.

Teken hier de petitie tegen nieuwe kerncentrales

schoon-genoeg-van-kernenergie

ROOD en SP zullen op de manifestatie aanwezig zijn met een kraam. Daarnaast maken we bordjes en spandoeken.
Laat ook zien dat u tegen kernenergie bent en tegen de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland: hang een poster voor uw raam.

14-04-2011: Lees hier de 3 grote nucleaire fabels
Actiewebsite 'Schoon genoeg van kernenergie'
Actiewebsite 'Borssele2nee'
21-09-2010: Venlo moet NEE zeggen tegen kerncentrale

U bent hier