h

SP: Op volle kracht vooruit!

5 februari 2011

SP: Op volle kracht vooruit!

februari 2011 763 Gisteren vond de aftrap van de SP campagne voor de Statenverkiezingen plaats. Voor de SP begint politiek niet in het Provinciehuis, maar bij de mensen. Daarom voer de SP met een kano over de Maas van Maastricht naar Roermond, en vandaag werd van Venlo naar Broekhuizen gevaren.

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft de SP-Limburg haar campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen afgetrapt. Onder het motto ‘Op Volle Kracht!’ maakte de partij een circa 140 kilometer lange kanotocht van Maastricht naar Gennep.
Kanotocht20110204Klein-3 Het Provinciehuis in Maastricht was het startpunt van de actie.

Thijs Coppus Volgens lijsttrekker Thijs Coppus is er nog veel werk te verrichten voor de verkiezingen op 2 maart: “Het worden erg spannende verkiezingen omdat het zowel om de Eerste Kamer als om Provinciale Staten gaat. Bovendien is de kans groot dat er in Limburg een politieke aardverschuiving plaats gaat vinden. We gaan de komende maanden de Limburgse buurten en dorpen in om de mensen er van te overtuigen dat de SP de beste oplossingen heeft.”

kano-venlo

Zaterdag werd Venlo aangedaan. Ter hoogte van de Molenbossenflats en het ziekenhuis werd de boot te water gelaten om het laatste deel op de Maas af te leggen. Vanwege de harde wind moest - met pijn in het hart - de etappe helaas ingekort worden tot Broekhuizen.

februari 2011 803 Op naar het einddoel werd zaterdag ook langs Arcen gevaren.

Kandidaat-Statenlid Stefan-Hugues Stefan Hugues: “Na afloop overheerste bij iedereen een gevoel van trots. Trots op de persoonlijke prestatie die ieder van ons de afgelopen twee dagen heeft geleverd en trots op de samenwerking tussen al die SP’ers, die afgelopen dagen - zowel binnen als buiten de boot - hebben bijgedragen aan het volbrengen van deze tocht, en de acties daar omheen in enkele gemeenten. De SP is er klaar voor: volle kracht vooruit!”

februari 2011 751 Twee keer moesten we 'klunen' met de boot om een sluis te omzeilen.

In enkele gemeenten langs de kanoroute voerde de SP tegelijkertijd actie. In de stevige koude wind verwarmde onze SoepExpress de mensen met een heerlijk kopje biologische/vegetarische tomatensoep.
SoepExpress

Vanuit het Provinciehuis en vanuit de dorpen, steden en buurten wil de SP samenwerken met iedereen die zich in wil zetten voor een eerlijker, socialer en groener Limburg. Op Volle Kracht! Met power, pit en passie!


Bekijk hier het bericht van L1, beluister hier de radio-uitzending van L1 en bekijk hier het foto-album van Dagblad de Limburger.
Bekijk op Flickr de foto's van de kanotocht. Bekijk ook op Facebook foto's van de campagnestart.


'Nieuwe Kracht': Bekijk hier ons verkiezingsprogramma en hier onze kandidatenlijst
17-11-2010: SP plannen voor een beter Limburg
06-11-2010: Twee SP'ers uit Venlo op kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen

U bent hier