h

Weer stroomstoring, niet voor het laatst!

16 maart 2010

Weer stroomstoring, niet voor het laatst!

testbeeld De ‘zegeningen’ van de marktwerking worden steeds pijnlijker duidelijk. Terwijl ik bezig ben met de voorbereidingen van de aanstaande raadsvergadering, kijken vrouw en zoon televisie, tot rond 20u45 deze uitvalt. Ruim 1,3 miljoen mensen zat zonder televisie, vaste telefoon of internet. Problemen met Ziggo, dat is niet voor de eerste keer.

    Column door Ton Heerschop, raadslid voor de SP-Venlo

Zo was ineens de favoriete tv-serie abrupt 'afgelopen', geen andere zenders op de buis, slechts de rampenzender L1 rest. Een zender die zich mag verheugen in de aandacht van vele Limburgers deze avond bij gebrek aan andere zenders en ten gevolge van onze behoefte aan televisie en informatie. Het sneller weten wat er loos is dan de rest, lijkt de ratrace van deze eeuw te worden.

Zelf zit ik lekker aan de computer te werken met internet en volwaardige telefoonverbinding. Gewoon ooit eens bij de ouwe trouwe Post Telegrafie en Telefonie - oftewel PTT - begonnen en gebleven. PTT Ondanks de privatisering hangt om de navolger nog een beetje de stoffige betrouwbaarheid van een overheid die om je gaf. En dus luister ik via de moderne media als 'You Tube' naar mijn favoriete muziek terwijl ik deze column schrijf. En daarnaast kan ik internet blijven raadplegen. In tegenstelling tot de mensen die in de commerciële molen van Ziggo zijn gestapt...

In de gemeenteraad wordt de SP wel eens weggezet als een partij van oude tijden van communisme, terwijl juist solidariteit en socialisme de val van het foute communistische systeem in het oosten inluidden, wat begin jaren tachtig begon in Polen; met een sucesvolle actie van havenarbeiders die solidair met elkaar staakten omdat ze de dictatuur niet langer pikten. De SP is niet een partij van vroeger, de SP is de partij van nu, van het behouden van het goede en verbeteren van dat wat minder gaat, van hoop op de toekomst.

haven satking Het regime wist niet wat ze aan moest met de massale stakingen in de Poolse havens. Uiteindelijk leidde dit tot de val van het communisme.

Het neo-liberale 'knollen voor citroenen'-verhaal klinkt de laatste dagen weer luider en luider. “Houd het volk dom en angstig”, lijkt met motto om de zoveelste marktwerking en bezuiniging er doorheen te drukken. Bezuinigingen werden begroot op 35 miljard, blijken maximaal 29 miljard euro en kunnen teruggebracht worden tot 10 miljard; als we maar willen. Het leven gaat tenslotte om keuzes. Hardwerkende Nederlandse schoonmakers worden uitgemolken door hun bedrijven die weer op hun beurt worden uitgemolken door de grote NV Schiphol of NS. Bedrijven die op afstand zijn gezet en waar we niets meer van mogen vinden. Geen wonder dat deze mensen in opstand komen en voor de vijfde week in
https://sp.nl/werk/nieuwsberichten/7439/100310-steun_voor_stakende_schoonmakers.html">staking zijn!

Ziggo weet niet wat de oorzaak is van de storing. Het reservesysteem werkte ook niet.Goh, net als bij de NS een kwestie van verminderd onderhoud en besparingen daarop??? hoogspanning De zoveelste uitval bij Ziggo lijkt de SP-analyse weer eens te bevestigen; marktwerking in wat van ons is, werkt niet. Nutsvoorzieningen overlaten aan de cowboys van het snelle geld leidt enkel tot verliezers! De oplossing? Democratisch toezicht op wat van ons allemaal is, was nog duidelijker. Alle partijen zijn dat vergeten. De SP niet! De SP, de partij van gegarandeerd televisie, goede zorg, goed openbaar vervoer, goed onderwijs en goede voorzieningen. En dat met democratisch toezicht. Revolutionair is het allemaal niet maar gezond verstand is het allemaal wel.
En nu maar hopen dat snel de tv het weer doet, alhoewel... revoluties beginnen vaak bij het ontevreden volk...

16-03-2010: website Ziggo: "Grootschalige storing Ziggo"

U bent hier