h

Vervoort is ‘hunk’ van de raad...

28 maart 2010

Vervoort is ‘hunk’ van de raad...

Alex 18-5-2008 In het ZondagNieuws werd vandaag SP-raadslid Alexander Vervoort uitgeroepen tot "dé hunk van de raad" ofwel aantrekkelijkste Venlose politicus. Zijn partijgenoot en raadslid denkt daar het zijne van en schreef er deze ludieke column over.

Vanmiddag kreeg ik een sms-berichtje van een collega, “waarom ben jij niet de hunk?” stond er met hoofdletters? Ik begreep er geen snars van, tot laat in de middag het ZondagNieuws in de bus viel. De column ‘Pluche’ van ene ‘Claire’ bracht gelijk duidelijkheid. Mijn collega SP-raadslid Alexander Vervoort is door Claire benoemd als “de hunk van de raad”!
Nou dan heb je wat; werk je al jaren samen met een groot aantal mensen het vuur uit de sloffen, wil het 'meest populaire meisje van de klas' ineens met hem, onze voorman, langs de Maasboulevard paraderen om te genieten van de zonsondergang…

Daar zit je dan, met je goede gedrag, tussen twee Vervoorts in de gemeenteraadsbankjes ingeklemd. Wetende dat de komende maanden de vergaderzaal afgeladen vol zal zitten met vrouwen die allemaal willen weten of Claire het bij het rechte eind heeft?! Vanaf nu mag me dus niets meer gebeuren of overvallen. Want naast de hunk van de raad zitten is geen benijdenswaardige positie. Iedere gaap of geeuw die je toch tijdens een raadsvergadering wel eens overkomt moet je zien te voorkomen. Iedere seconde zal ik de komende tijd alert moeten zijn op mijn kleding en mijn figuur want als waar levensgenieter is ook mijn sixpack inmiddels omgetoverd tot een kleine biertender. Misschien toch overwegen om wat meer de sportschool te bezoeken?

Nou Claire, bedankt met je uitverkiezing van hunk. Ik overweeg echt of ik niet iets aan mijn grijze haren moet doen en of ik Alexander niet eens kan vragen om mij heel alsjeblieft eens een advies te geven over de te kiezen kledinglijn. Zal ik mijn wagen vervangen door een sneller type, een cabriolet natuurlijk want alles voor de aandacht tenslotte. Al die gedachten schoten door me heen toen mijn vrouw me lachend een kop koffie bracht. “Gaat het een beetje lieverd”, vroeg ze me plagend. Zij had natuurlijk al lang de column van Claire gelezen. Ik lachte als een boer met kiespijn, de komende jaren langs de hunk van de raad zitten. Ik dacht dat politiek over de inhoud gaat (bij de SP wel althans) maar blijkbaar niet dus; het uiterlijk telt.
Claire je wordt bedankt………


Achtergrond: 'Claire' schrijft wekelijks een column in het ZondagNieuws sinds ze eind 2009 vanuit Wassenaar naar Venlo 'verhuisde'. De 'welgestelde alleenstaande Claire' deed haar exodus naar het zuidoosten omdat Wassenaar inmiddels minder liberaal is dan vroeger. Venlo werd haar 'toevluchtsoord' omdat sinds de afgelopen verkiezingen hier een forse liberale bries is gaan waaien door de machtsovername van de VVD. Nou, daar zijn we vet mee... Sindsdien doet ze dus wekelijks verslag van het politieke wel en wee...


De webredactie heeft ook de reactie van Vervoort zelf proberen te vragen, maar hij kon niet uit z'n woorden komen van Claires vleeskeuring, complimenten en fantasievolle vleiende woorden. Zijn vrouw echter reageerde jaloers maar ook vol trots. Vervoort wilde er nog aan toevoegen dat hij 'Claire' moet teleurstellen; "Want waar twee geloven (SP-VVD) slapen op één kussen, daar slaapt de duivel tussen". Ze mag volgens hem wel blijven dromen en de raadsvergaderingen blijven bezoeken ;-)


U bent hier