h

SP-congres: "Jij, Ik, Wij!"

30 januari 2010

SP-congres: "Jij, Ik, Wij!"

100130_congresf-2-2k "Beste SP-leden, het kabinet staat op springen. De kans dat Nederland dit jaar niet één maar twee keer naar de stembus mag, is dan ook zeer groot." Dat zei Agnes Kant in haar slottoespraak vandaag op het SP-congres. De Venlose afdeling was er bij en kreeg extra energie mee.

Congressen zijn vaak saaie, zakelijke en formele bijeenkomsten met bedrijfspresentaties en besluiten nemen na uren vergaderen... Zo niet bij de SP! In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam kwamen 1200 SP-ers uit het hele land bijeen om een nieuw partijbestuur te kiezen, suggesties van leden en afdelingen te bespreken, discussiëren over belangrijke kwesties, maar ook om het startschot te geven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart (Venlo is vanwege de herindeling met Arcen&Velden op 18-11-2009 al naar de stembus gegaan).

100130_congresd-2k

Jan Marijnissen werd opnieuw tot partijvoorzitter gekozen. Hij geeft de komende twee jaar leiding aan de eveneens gekozen tien andere kandidaten, die samen met de al reeds gekozen 19 regiovertegenwoordigers en de fractievoorzitters het nieuwe partijbestuur gaan vormen.
SP-lid Herman Beekers ontving uit handen van Jan Marijnissen de Gouden Tomaat. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich jarenlang op bijzondere wijze, onvermoeibaar, hebben ingezet voor de SP.

100130_congresak Judy Lock van FNV-schoonmaak kondigt op het SP-congres acties aan van de schoonmakers: "Vandaag is de dag dat schoonmakers zeggen: schoon genoeg, tot hier en niet verder". In haar toespraak bedankt zij de inzet van de SP tot nu toe. Na vijf onderhandelingsrondes verliep afgelopen maandag de deadline die de schoonmakers hadden gesteld.

100130_congresa-2k
SP-ers hadden bij de ingang van het congres allemaal een poetsdoek gekregen, waarop ze hun handtekening konden zetten. Die doeken gingen na het congres richting Amsterdam, waar de schoonmakers ze aan elkaar gaan naaien om de grootste poetsdoek van de wereld te maken.

100130_congresf-2k
SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Agnes Kant mocht het congres afsluiten: "Beste SP-leden, het kabinet staat op springen. De kans dat Nederland dit jaar niet een maar twee keer naar de stembus mag, is dan ook zeer groot. De SP is klaar voor de belangrijke periode die voor ons ligt, de SP is er helemaal klaar voor om te regeren. Wouter Bos ziet nu ook in dat de marktwerking niet werkt en vindt dat het socialer kan en moet. Daar liggen de kansen, de SP steekt opnieuw de hand uit naar de PvdA. Lukte het in 2006 niet om samen een coalitie te vormen, straks moet het maar gebeuren. Wij hebben alle reden om te beseffen: zonder ons komt er geen verandering. Wij zijn de hoop op verandering. Dat schept een grote verantwoordelijkheid, maar die kunnen én willen we aangaan: Jij, Ik, Wij zijn er klaar voor!"

100130_congresek
Bob Fosko (midden achtergrond) en band trapte samen met alle lokale lijsttrekkers de campagne af met het nieuwe campagnelied.

30-01-2010 congres 2010 De SP-afdeling Venlo was met tien afgevaardigden sterk aanwezig.

30-01-2010: Toespraak Agnes Kant: "Het kabinet staat op springen"
30-01-2010: Luister naar Jan Marijnissen bij Radio1 'Met het oog op morgen': "Is de SP klaar voor regeren?"
30-01-2010: Bekijk de reportage van het NOS Journaal
30-01-2010: Verslag van het congres in woord, video, beeld en geluid


19-11-2009: SP opnieuw vertegenwoordigd in gemeenteraad Venlo
Nu is de tijd! Word lid van de SP!

U bent hier