h

"Snel tijdelijke lift op station Venlo"

15 januari 2010

"Snel tijdelijke lift op station Venlo"

uitzicht perron 2 Het station van Venlo wordt momenteel verbouwd. De perrons worden aangepast en er worden liften in de voetgangerstunnel aanbracht. Hierdoor is de voetgangerstunnel onder de sporen afgesloten en moeten reizigers via een loopbrug het spoor over steken.

De SP in Provinciale Staten is blij met de verbouwing van het Venlose station, maar plaatst kanttekeningen bij de overlast voor de reizigers. Elke de Vries-Beckers "Mensen die in Venlo de trein nemen moeten nu een metershoge trap beklimmen om aan de andere kant van het spoor te komen. Voor ouderen en mensen met een beperking, kinderwagens of zware bagage is dit onmogelijk. Onder begeleiding het spoor oversteken is een mogelijkheid, maar het is veel beter als er snel een goede oplossing komt. Want nu is een oversteek in Venlo voor sommige mensen onoverbrugbaar. In Arnhem wordt het station momenteel ook verbouwd, daar is een tijdelijke lift aangelegd. Wat in Arnhem kan, moet in Venlo ook kunnen." Aldus SP-Statenlid Elke de Vries-Beckers.

uitzicht perron 1 Het uitzicht vanaf de loopbrug op het rangeerterrein is wel prachtig maar daarvoor sta je dan ook op flinke hoogte.

Na lang aandringen van reizigers, diverse instanties, politiek en gemeente worden nu eindelijk twee liften geplaatst waarmee voortaan de perrons voor iedereen toegankelijk zijn. Om de liften te plaatsen zal de huidige trap naar de tunnel worden aangepast. Tevens wordt de ondergrondse fietsenstalling uitgebreid. Volgens ProRail duren de werkzaamheden op station Venlo tot juni. "Dankzij de flexibele loopbrug zal de overlast voor reizigers tot een minimum worden beperkt", aldus ProRail.
Dat "minimum" betekent een flinke klim en daling de trap op en af. Voor veel mensen een spannende onderneming, zeker nu met de koude waarbij de trappen glad kunnen zijn... Doe het dan meteen goed en plaats ook in Venlo een tijdelijke lift. Dit statement heeft de SP overigens al eerder gemaakt in een Statencommissie, jammer dat er toen niks mee gedaan werd, had veel ergernis en vragen nu kunnen besparen.

U bent hier