h

SP bedankt de kiezer

21 november 2009

SP bedankt de kiezer

07-11-2009 flyeren Tegelen Enkele dagen na de verkiezingen stond de SP weer op straat. Deze keer om de kiezers te bedanken. De meerderheid is niet gaan stemmen, degene die wel zijn gegaan hebben een duidelijke stempel afgegeven. De SP werd beloont met twee zetels, vandaag kregen de mensen daar iets voor terug.

De SP is de enige partij die ook buiten de verkiezingen op straat staat want voor de SP is het elke dag campagne. Een mooi gezegde luidt: Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Een waarheid als een koe want het wantrouwen in de politiek is groot. Wantrouwen ingegeven doordat partijen en politici doen en laten wat ze goeddunkt, ook al breken ze verkiezingsbeloftes. Tekenend hiervoor is de lage opkomst, meer dan de helft ging niet stemmen (wat ook te maken kan hebben met het ontbreken van de PVV).

21-11-2009 danken kiezers 2In Venlo kregen we spontaan hulp van enkele aanwezige kinderen. Schattig, leuk maar ook best handig want een sponsje uit de handen van een kind kun je niet weigeren.

Door het uitdelen van onze befaamde sponsjes bedankten we het winkelend publiek voor hun stem. Iedereen kreeg een sponsje, ook mensen die niet op de SP stemden, deze mensen zijn in ieder geval gaan stemmen en dat is al een bedankje waard. De sponsjes vonden gretig aftrek. Zowel in Blerick, Tegelen en Venlo kregen ruim 400 sponsjes steeds binnen een uur een nieuwe eigenaar. Op twee dagen, drie locaties en binnen een kort tijdsbestek mochten we ruim 1400 mensen blij maken met een spons, het blijft een gewild artikel.

21-11-2009 danken kiezers 3Ook deze drie kinderen hielpen spontaan mee.

De SP gaat regelmatig de wijken in, staat op markten en op straat. Gewoon om de mensen naar hun mening te vragen, hoe het gaat in hun buurt, of om ze te bewegen een actie te ondersteunen door bijvoorbeeld een petitie te ondertekenen.

BlerickHandtekeningen ophalen in Blerick (eerder dit jaar).

Waar andere partijen vooral met de mond zeggen dat ze onder de mensen zijn, daar doet de SP het ook echt en consequent.
Dus niet enkel tijdens verkiezingen zoals de PvdA en kornuiten, en dan vervolgens niks doen met datgene ze van de mensen horen.
De VVD noemt zich tegenwoordig een volkspartij en zegt dat ze -net als de SP- regelmatig de wijk in trekt. Nou, die liberale gastjes zijn wij nog nooit tegen gekomen of ze bedoelen wijken zoals Nieuw-Stalberg. Ttja daar zie je de SP inderdaad niet zo vaak maar juist wel in al die wijken die er wel toe doen!
Het kopieergedrag van zulke partijen werkt averechts, mensen prikken er snel doorheen. Het origineel is en blijft de SP, die sinds haar oprichting in 1972 al de deuren langs gaat en wel serieus luistert. Echtheid en oprechtheid zijn dingen die in je lijf zitten, wat door je aderen stroomt. Dit is niet te kopiëren.

21-11-2009 danken kiezers 1Sinds kort loopt in Tegelen de 'Buurtpreventie' wat mensen een veiliger gevoel en aanspreekpunt geeft. Een goed initiatief dat navolging verdiend maar het vervangt natuurlijk niet de politie, dat erkenden deze twee vrijwilligers ook.

Hierbij nogmaals dank aan de SP-kiezers en natuurlijk iedereen die:
- de brievenbussen heeft bestookt,
- campagne heeft gevoerd,
- foto's heeft gemaakt,
- borden heeft geplakt en geplaatst,
- mee de wijken introk,
- hand- en spandiensten heeft verricht,
- de lokale en landelijke pers en media,
- en iedereen die hier even wordt vergeten door het enthousiasme.

17-11-2009: Onder de mensen, voor ons heel normaal

U bent hier