h

Mooie winst voor de SP maar we zijn er nog lang niet

18 november 2009

Mooie winst voor de SP maar we zijn er nog lang niet

stemmers bedankt Zojuist, om 21.00 uur, sloten de stembureaus. De eerste voorlopige uitslagen druppelen binnen en laten een goede uitslag zien voor de SP, die nu niet in de gemeenteraad zit. Of we een of meerdere zetels bemachtigen weten we vannacht pas zeker.

De SP deed in 2006 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen omdat we onszelf er nog niet klaar voor vonden, pas net bezig waren, te weinig geworteld in de wijken en onder de mensen en nog veel moesten leren. Nu, bijna vier jaar later doet de SP mee en met succes. Da's niet zo vreemd aangezien de partij nu nul zetels/stemmen heeft en alles daarboven dus winst is. De eerste serieuze uitslag komt rond 23.00 uur, ver in de nacht zal de definitieve einduitslag bekend worden. Rond 02.00 uur wordt dan ook bekend welke kandidaten direct met voorkeur gekozen zijn.

BW-kamer In deze kamer vergadert het gemeentebestuur. Veel van de huidige wethouders gaan binnenkort voor het laatst plaatsnemen op deze stoelen, zij mogen zich binnenkort naar het UWV-Werkplein begeven om zich in te schrijven als werkzoekende, mits hun partij niet ergens al een baantje heeft geregeld... Sommige wethouders hebben aangegeven ook als raadslid terug te komen. Eerst zien dan geloven.

Het zou de nieuwe raad sieren om het signaal van de kiezer serieus te nemen en op te pakken. Er is werk aan de winkel, de SP neemt graag haar verantwoordelijkheid om nieuw-Venlo menselijker en socialer te maken. Als de coalitie over rechts gaat dan kan ze van ons de komende jaren stevige oppositie verwachten! Wilt u de SP nog groter en sterker maken? Sluit u dan aan, samen kunnen we de boel veranderen, word lid van de SP.

stemmen potlood

Morgen of overmorgen zal de grote stoelendans beginnen wanneer de grootste partij mag bepalen met wie ze gesprekken aan gaan om tot een coalitie te komen. Of de SP ook wordt uitgenodigd weten we dan pas maar wij gaan er voor, zeker als onze belangrijkste SPeerpunten uitgevoerd gaan worden.
De SP heeft de afgelopen tijd veel voorstellen gedaan en alternatieven gepresenteerd. In het verkiezingsgeweld sneeuwden deze wel eens onder.
Met 14 deelnemende partijen waren dit onoverzichtelijke verkiezingen met een slappe campagne die maar niet tot leven wilde komen. Het is de vraag of er snel een betrouwbare meerderheidscoalitie gevormd kan worden. Mocht de gemeente daardoor onbestuurbaar dreigen te worden, zal de SP haar verantwoordelijkheid niet ontlopen!

Nu is de tijd! Word lid van de SP!
14-11-2009: SP Venlo durft: “Wij zijn er klaar voor!”

U bent hier