h

Opeens ligt de straat open

1 september 2009

Opeens ligt de straat open

01-09-2009 Brachterweg open 1 Op een dag, enkele weken geleden, lagen ze er; een stapel stoepbanden op een parkeervak langs de Brachterweg in Tegelen. De buurt was nieuwsgierig wat die stoepbanden daar deden, we wisten namelijk van niks. De bouwvak begon dus er gebeurde drie weken niets. Het mysterie van de stoepbanden was een feit.

    Column door Wendy Wilms, SP-lid uit Tegelen

Vorige week donderdag kwam de duidelijkheid, busjes met stratenmakers en enkele machines reden de straat in. Men zette de, anders druk bezette, parkeervakken af en begon te graven. In een smalle strook op de stoep werd een gleuf gegraven en dat was het voor de donderdag. De volgende dag ging het werk verder, de buurt wist nog steeds niet wat er aan de hand was.

01-09-2009 Brachterweg open 2 De eigen garage onbereikbaar doordat de inrit is geblokkeerd voor deze bewoner! Fijn als je met je auto naar je werk mag.

Vol verwachting keek de buurt naar de maandag, zou vandaag het mysterie van de werkzaamheden worden opgelost? Wanneer kunnen we de auto weer veilig kwijt in de parkeervakken? Maar buiten de constatering dat de mannen weer kwamen werken, ligt de situatie er nog steeds bij zoals voor het weekend.

Normaal krijgen buurtbewoners altijd een briefje van de gemeente als er iets in de buurt gedaan wordt aan de weg, zoals in maart toen de Venloop zo ongeveer drie kilometer bij ons vandaan werd gehouden. Per informatiebrief vraagt de gemeente dan om de auto ergens anders te plaatsen en men verontschuldigd zich voor de overlast. Maar nu met onduidelijke en vage werkzaamheden direct onder onze neus helemaal niets, geen bericht, geen aankondiging of briefje, niets van dat alles. Ook in de weekbladen geen aankondiging.

01-09-2009 Brachterweg open 3 In deze zijstraat wonen veel ouderen, waarom geen tijdelijke verlaging want de opengebroken weg is een onnodige hobbel.

Navraag gedaan bij het wijkoverleg maar ook daar vingen we bot. Dan maar de bouwvakkers gevraagd wat ze kwamen doen en kregen als reactie “maak je niet druk wij hebben ook maar gewoon opdracht” maar wat die opdracht nou exact is kon men niet duidelijk aangeven.
Dus klagen bij de gemeente, op donderdagavond wel te verstaan. Echter geen enkel resultaat want vandaag -op dinsdag- heeft de gemeente nog geen manier gevonden om of de buurt te informeren, of een email te beantwoorden.

De buurt blijft intussen belangstellend uitkijken naar de stratenmakers die in de weer gaan in de Brachterweg, met hun ongetwijfeld belangrijke maar onbekende werkzaamheden. Of zal de gemeente alsnog duidelijkheid verschaffen via de email of een buurtpamflet? De bewoners van de Brachterweg blijven het spannend vinden want het mysterie is nog lang niet opgehelderd. Misschien eens Sherlock Holmes of De Cock bellen... Stuur ons een mail als u hun telefoonnummer hebt.

01-09-2009 Brachterweg open 1 De stoep ligt opengebroken, de stoepbanden blokkeren de parkeervakken, maar waarom blijft een raadsel.

U bent hier