h

Essent gewonnen, nu is Europa aan de beurt

25 april 2009

Essent gewonnen, nu is Europa aan de beurt

De afgelopen week is fantastisch verlopen. flyer EU-debat 27-4-2009 In Venlo konden de armen van de SP aanhang op vrijdag twee maal de lucht in, eerst kwam het fantastische bericht dat provinciale staten van Brabant tegen de uitverkoop van Essent stemden en niet lang daarna was bij het laatste fluitsignaal in de Koel VVV kampioen! Maar we moeten ook realistisch zijn, er is nog veel werk aan de winkel voor de SP, ook in Venlo!

Want niet voor niets hielden we deze week een poortactie bij MGG in Tegelen. Daar vallen de komende tijd harde klappen en staat een groot deel van de mensen binnenkort op straat. De SP voerde ook actie bij het gemeentehuis in het kader ven de mogelijke verkoop van Essent. Jammer genoeg was de gemeenteraad niet bij machte om het grote geld te weerstaan en stemde zij in, om vervolgens twee dagen later links te worden ingehaald door de staten van Brabant!

Het is noodzakelijk dat we waakzaam blijven, de topman van ontwikkelingsgebied Klavertje 4 bijvoorbeeld neemt momenteel per dag 2400 euro mee naar huis. Een bedrag wat te krankzinnig voor woorden is, maar waar de lokale politiek niet op ingrijpt. De oorzaak van deze graaicultuur komt voor een niet onbelangrijk deel uit Brussel waar lobbyen een beroep is geworden en een kille neoliberale wind waait. Nog geen 20 mensen beslist over 370 miljoen Europeanen, 80% van alle macht ligt bij de EU, ruim 70% van onze wetgeving wordt bepaald door Brussel...

De SP wil minder Brussel voor Nederland
Geen verdere afbraak door deze EU van ons sociale stelsel. Geen Europese marktwerking in onze gezondheidszorg en energiebedrijven. Daarom gaat de SP afdeling Venlo samen met Jessica van Ruitenburg, nummer 6 op de kandidatenlijst van de SP, komende maandag vanaf 16.00 uur onze ZO-krant uitdelen op het station van Venlo.

Later die avond is het politieke café "Venlo centraal in Europa" georganiseerd in café In Den Dorstige Haen (Markt 16, Venlo), aanvang 19:30 uur. Daar gaat onze Jessica in debat met Ria Oomen (CDA), Marijke Clerx (PvdA), Toine Manders (VVD) en Toine Wuts (GroenLinks). Het debat zal onder leiding staan van Ruud Stikkelbroeck, hoofdredacteur van Omroep Venlo.
Gesproken wordt over vragen uit het publiek en onder meer deze stellingen:
• Europa, handen af van ons sociaal beleid
• Venlo moet energie onafhankelijk worden
• Heeft Venlo meer nadeel als voordeel bij Europa?
U bent dus van harte uitgenodigd. Graag tot maandag om 19.30 uur in 'De Haen'.

flyer EU-debat 27-4-2009

Campagnevoerders gezocht
Met de Europese verkiezingen van juni in het vooruitzicht is de SP op zoek naar mensen die mee willen werken en denken aan de campagne in Venlo en Arcen/Velden. Want op 4 juni gaan we de verkiezingen winnen maar dat gaat niet vanzelf. Ben jij die actievoerder, poster plakker, folderaar of de strateeg die de SP ook hier op de Europese kaart zet? Geef je dan op voor het campagneteam!
Het is nu nog belangrijker om een sociaal geluid te laten horen in Europa. Balkenende en Bos hebben zonder tweede referendum de grondwet langs het parlement geloosd. Europa wordt steeds machtiger en meer en meer zaken worden in Brussel besloten. Een krachtig alternatief geluid is daarom ook hier hard nodig!
Neem contact op (liefst) via de mail met Ton Heerschop via: ton.heerschop@planet.nl

Nederland wil minder Brussel
7-4-2009: Politiek café Europese verkiezingen
Download het SP-verkiezingsprogramma ‘Een beter Europa begint in Nederland’ (PDF, 3.1 MB)
ZO 'Voor een beter Nederland, 4e editie' voorjaar 2009

U bent hier