h

Politiek café Europese verkiezingen

7 april 2009

Politiek café Europese verkiezingen

Maandag 27 april om 19.30 zal het politiek café ‘Venlo centraal in Europa’ plaatsvinden in café In den Dorstigen Haen op de Markt 26 te Venlo. Het doel van deze debatavond is om de Europese verkiezingen van 4 juni onder de aandacht te brengen.

De volgende stellingen zullen deze avond aan bod komen:
• Europa, handen af van ons sociaal beleid
• Venlo moet energie onafhankelijk worden
• Heeft Venlo meer nadeel als voordeel bij Europa?

Raakvlakken hiermee die ongetwijfeld ter sprake komen zijn: de toetreding van Turkije en de verdere uitbreiding van de EU; Europese regelzucht, verplichte aanbestedingen en marktwerking; werkgelegenheid en gastarbeiders; casinokapitalisme en kredietcrisis; verkeer en logistiek; duurzaamheid, natuur en milieu; bemoeizucht met onze zorg, onderwijs en het openbaar vervoer.

De debaters van deze avond zijn de (kandidaat)Europarlementsleden: Jessica van Ruitenburg (SP), Ria Oomen (CDA), Toine Wuts (GroenLinks), Marijke Clerx (PvdA) en Toine Manders (VVD).
Het debat staat onder leiding van Ruud Stikkelbroeck, eindredacteur van Omroep Venlo.

Meepraten over deze onderwerpen? De debaters kruisen met elkaar de degens maar daarnaast heeft het publiek natuurlijk ook iets te zeggen dus stel uw vragen. Het politiek café is bedoeld voor iedere geïnteresseerde en is gratis en vrij toegankelijk. Graag tot 27 april om 19.30 uur in café In den Dorstigen Haen (recht tegenover het stadhuis).


Jessica van Ruitenburg (Rotterdam, 1980) werkt als fractiemedewerker gezondheidszorg voor de SP Tweede Kamerfractie, op het gebied van de ziekenhuizen, zorgverzekeringen en huisartsenzorg. Was twee jaar lid van het bestuur van de afdeling Rotterdam en ook actief voor ROOD, jong in de SP.

Nederland wil minder Brussel
Ruim 61% van het Nederlandse volk was in 2005 tegen de Europese grondwet. Via een omweg komt die er alsnog maar is ons opnieuw iets gevraagd? Nee! Op 4 juni houden we ons eigen referendum: in het kieshokje. Willen we Brussel als hoofdstad? De SP zegt: Een beter Europa begint in Nederland.


Deze avond wordt georganiseerd door de lokale afdelingen van VVD, PvdA, GroenLinks, CDA en SP. Allen politieke partijen die ook in Europa actief zijn. Het debat is een initiatief van de lokale PvdA en VVD.

Video: Brussel hoofdstad van Nederland?
Download het SP-verkiezingsprogramma ‘Een beter Europa begint in Nederland’ ( PDF, 3.1 MB)
SP-Kandidatenlijst Europa 2009

U bent hier